Cretinatate totala a autoritatilor dupa cutremure

Ba! Vine un cutremur si ne cacam pe noi sau ce? A fost frumos, parca mi-l doream mai lung sau  mai intens ca sa fie ceva.

Neasteptat de altfel, desi era ora 10 dimineata cand toata lumea e la munca, treaza si cu telefonul in mana, connex-ul a cazut doar 15 minute. Surprinzator a fost ca a mers netul, nu ca data trecuta.

Eh … daca toate astea au fost bune si la locul lor, distractia a fost dupa. Au iesit reprezentatii ANCOM cu recomandari:

  • după cutremur, să scurteze pe cât posibil conversaţiile telefonice
  • să dea numai telefoane neapărat necesare
  • să trimită mesaje scurte (SMS)
  • să utilizeze internetul de pe telefonul mobil pentru poştă electronică (e-mail) sau a mesajelor instant

Altfel s-ar putea bloca retelele de telefonie mobila si vai doamne ce se intampla.
Reprezentatii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii sunt atat de destepti (unde dracu ati facut voi facultatea, dar si practica?) incat ei stiu ca se blocheaza retelele, dar nu sunt in stare sa ceara operatorilor sa se alinieze standardelor internationale in masura de comunicatii. Exista niste RFC-uri (Mikutzu sustine-ma cu linkuri pls) care recomanda ca incarcarea retelelor sa fie sub 50% in conditii normale de functionare, tocmai pentru a preintampina situatiile de peak, ori operatorii de telefonie pot si ar trebui sa isi dezvolte retele astfel inact sa preintampine eventuale momente de criza.

In schimb la noi … de ce sa ne complicam sa avem servicii de calitate?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: