DN7, drumul mortii

Vineri ca tot am fost pana la Deva, am avut ocazia sa invat DN7 cu bune si rele. Dimineata am avut ditamai zapada pe carosabil, iar dupa-amiaza trafic.

Dimineata a nins, iar autoritatile nu s-au grabit sa patruleze sau ceva, n-aveau oricum cum sa faca acest lucru. Asa incat, atat indicatoarele de pe sosea, cat si dungile, dar si marginea soselei nu se puteau distinge orice ai face. In schimb, in Austria, la cateva sute de kilometri de noi, toate soselele au pe marginea lor niste bete portocalii din 5 in 5 metri, pentru a putea fi delimitat drumul in caz ca ninge. La noi, te rogi sa mai ai un copac ca sa vezi incotro o ia drumul sau sa vezi unde apare marginea drumului ca sa nu te rastorni in sant.

Stiu ca DN7 e un drum extrem de dificil pe care ai nevoie de o masina cu multi cai putere ca sa poti merge corespunzator. Si nu ma refer aici la viteza cu care sa circuli, ci la depasirile pe care trebuie sa le faci. Pentru ca portiunile in care se poate depasi sunt scurte, sunt mici si trebuie ca atunci sa te bazezi pe masina, dar si pe ceilalti participanti la trafic ca te lasa sa ii depasesti. Si mai ales sa nu ai surpriza unui tir din fata, asa cum a avut baiatul din imaginile astea.

Ma intrebam la un moment dat, de ce se face autostrada exact langa DN7. Si am inteles-o mai apoi, e nevoie de inca o banda de circulatie. Traficul e suficient de mare pe drumul national, ca sa fie nevoie de o autostrada. Practic, autostrada exista, dar se sperie de niste podete, de niste dealuri ce terbuie escavate, ca la romani (amintiti-va de autostrada spre mare, ca a asteptat la Cernavoda cativa ani ca sa sape astia un deal).

Din fericire autostrada, care nu se construieste, dar exista, ar rezolva problemele de trafic de pe DN7. Si nici nu ar ocoli localitatile importante. Din nefericire, pana cand va fi autostrada gata, mai avem de asteptat.

Daca baiatul din imaginile de mai sus cu suv-ul sa speram ca a scapat usor, nu stiu insa ce s-a intamplat peste cativa zeci de kilometri.
Stateam in coloana in spatele unui tir. Si cum tirurile urca cam greu dealurile, ne adunasem destul de multi. Eu cum eram a doua sau a treia masina, la un moment dat l-am depasit si m-am dus, drumul fiind liber, lasand in spatele meu o coloana de masini.  Dupa vreo 15 minute de mers, vazand ca nu mai vine nimeni dupa mine, ma intrebam ce s-a intamplat, nu mai reusea nimeni sa depaseasca tirul? Imediat am vazut doua masini de politie si o ambulanta care alergau undeva in spatele meu. Am inteles atunci ca cineva n-a reusit depasirea. Cred ca a fost doar unul din baietii aia care se baga in depasire cu 90 – 92 de kilometri la ora.

Acuma stiind cum am depasit, intreb si eu, de ce naiba n-ati avea rabdare sa vedeti daca strada va permite sau daca aveti spatiu ci va bagati asa in depasire, aiurea.

Partea buna a acestui drum este insa peisajul. Cum s-a vazut pe Valea Oltului vineri, dupa codul galben de ninsori care a depus doar un strat de cativa centrimetri de zapada, vedeti aici.

 

 

In rest, drumuri bune.
 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: