Limba romana se transforma

Limba romana se transforma

Eu am tot spus de-a lungul anilor ca limba romana se transforma. Si se transforma grav. Daca inainte de 89, aveam ceva reglementari stricte despre cum se scrie corect in limba romana, iar la scoala erau invatati copiii sa nu greseasca; dupa revolutie au aparut cele doua reglementari ale Academiei Romane: adica sunt si â. Iar dupa aceasta potopul.
Astfel incat am ajuns astazi sa:
shock

Si asta nu e data de nimic altceva decat de opozitia profesorilor din anii 90 fata de reglementarile de atunci ale Academiei. Vezi EVZ care nu se supune acestor reguli nici acum. Si cum astora nu le-a pasat sa mai invete copiii sa scrie corect, atunci nici cei mici n-au mai avut chef sa invete sa scrie corect.

Si nu e doar la noi problema aceasta. O data cu aparitia internetului si o data cu lenea de a scrie cu toate tastele, oamenii au inceput sa aduca prescurtari ciudate, gen lol, gen k, gen smb si asa mai departe. Iar daca te gandesti ca englezii/americanii scriu asa degeaba, afla ca acesta e un trend care nu va disparea curand. Culmea, va fi mai intens si toate limbile de circulatie pe care le avem acum se vor transforma astfel.

Pana acum am vazut prescurtari de internet in engleza, franceza si romana. As fi curios spaniolii cum prescurteaza aiurea sau au modificat cuvintele, dar si nemtii.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: