Motorola XOOM 2

Motorola XOOM 2

Cand vine vorba de tablete toata lumea e foarte sensibila. Toti le aseamana cu niste calculatoare personale si vor de la acestea aceleasi performante ca ale unui calculator personal. Adica am vazut in CSI cum detectivii vin cu tablete la Horatio si ii explica acolo grafice care se schimba.  Teoretic cam asta si-ar dori oricine de la o tableta. Sa faca orice, oricum, oricand.  Aici in schimb vin specificatiile tehnice, care de obicei nu sunt intelese de oameni, iar acestia de cele mai multe ori cumpara niste tablete nesatisfacatoare spre frustrarea lor.

Cat am testat Motorola XOOM 2, mi-am dat seama la ce pot folosi tableta si la ce ma ajuta ea, mai mult decat ce nu intelegeam inainte. Hai sa zicem ca e ciudat sa faci o poza cu tableta, dar e elementul perfect pentru a citi o carte in parc. Si am vazut oameni citind carti in parc sau in metrou direct de pe tablete. Mai mult decat atat, Motorola XOOM 2 e elementul perfect pentru multimedia. Are inflarosu si drept urmare o poti folosi ca telecomanda pentru televizor. Mi s-a parut perfecta aceasta optiune, mai ales ca eu prin casa de obicei reusesc sa-mi pierd telecomanda, iar cu tableta in mana puteam sa schimb canalele la televizor.  Ecranul Gorilla Glass e foarte luminos, iar eu cum am folosit tableta pe luminozitate redusa in parc, in plin soare m-am declarat complet multumit.

Bateria tine vreo doua zile in conditii de utilizare intensa. Adica m-am uitat la live tv, la filme, la hbo pe tableta si bateria m-a tinut doua zile. Plus utilizarea de la munca, cand o tableta poate inlocui aproape perfect un laptop intr-o sedinta. In loc sa auzi in sedinte laptopurile cum tacane sau sa ramai fara baterie pe el, e mai buna o tableta de care chiar te bucuri si pe care apesi cu degetul.

Se descurca perfect in transferul de date. Acasa pe wi-fi,  nu ai nici o problema. Mie mi-a transferat 5 giga in numai doua zile. Iar de pe 3G, ca are si 3G am reusit sa ma uit din masina, la televizor, live pe net, fara sa am parte de intreruperi majore sau de a fi nevoie sa mai dau o data play. Doar intreruperi scurte de buffer, depinde de zona unde ma aflam. Ceea ce mi s-a parut extraordinar.

 

E putin mai mare decat un ipad, dar la fel de subtire si chiar mai usor. Cat am fost in parc si cat m-am plimbat cu tableta in oras  nu mi s-a parut  deloc greoaie sau incomoda. Din contra, usor de folosit si mai ales la indemana. Singura idee e ciudatenia cu verificatul facebook-ului de pe tableta in mijlocul strazii. Aici inca se uita lumea la tine intr-un mod ciudat. Dar in rest e o tableta pe care o recomand. Si din cate am folosit chiar o recomand.

 

Ar mai avea un avantaj,  cica rezista la ploaie si la varsatul unei bauturi pe ea. Partea cu ploaia am testat-o si display-ul a functionat si nu a intrat apa nicaieri.

 

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: