Ne-a murit regele

Daca nu stiati Romania are un rege. Ba chiar are mai multi, are si imparati. De toate pentru toti. Exact ceea ce dorim. Si pentru cei dintre voi care nu au deschis televizoarele in acest sfarsit de saptamana, eu ma pregatisem de moartea regelui Cioaba de saptamana trecuta. Asteptam cu infrigurare sa se intample la ora 18, ca sa prinda prime-time-ul de la ProTV. Ca sa fim primii care afla etc. Din pacate s-a produs in week-end, atunci cand te asteptai mai putin. Si cu ocazia asta am aflat ca:

Sunt 26 de caste de romi. Aceste 26 de caste sunt 26 de neamuri şi aceste neamuri fiecare are tradiţia lor. Mai ales pe geambaşii de cai. Sunt cei mai periculoşi. Pleacă, se duc şi nu ştii unde se duc şi nu doar că se duc să facă ceva bun, poate, dar se apucă de furat, de înşelat şi atunci tot ce fac ei rău vine asupra noastră, că şi noi suntem ţigani

Sursa

Si pentru ca tiganii sunt o majoritate in aceasta tara, trebuie sa mentionez doua fapte. Primul ar fi ca tiganii l-au sunat imediat pe Basescu sa intervina la turci pentru regele lor. Mai mult, i-au trimis si o scrisoare oficiala. Oficiala a ce? Adica noi recunoastem vreun stat tiganesc, vreo organizatie tiganeasca ceva, ca sa iasa o scrisoare oficiala de undeva? Si pentru a fi sfidati pana la capat, presedintele Basescu l-a rugat pe doctorul Bradisteanu sa faca o vizita acolo sa isi dea cu parerea despre starea regelui Cioaba de sanatate.

Celalat lucru e ca tiganii cer bani de la stat, pentru plata facturii la spital. Ceea ce e drept si normal. Numai ca, avea regele asigurare de sanatate? Daca avea isi luase cu el inainte de a pleca din tara, cardul european de asigurari de sanatate? Card care este oarecum obligatoriu inainte de a ajunge la vreun spital care sa iti trateze orice fel de boala. Altfel, tu trebuie sa platesti spitalizarea si toate cheltuielile, urmand ca la intoarcerea in tara, pe baza unui formular catre CAS sa iti recuperezi banii. Iar in momentul de fata, tiganii n-au bani sa plateasca spitalizarea, iar spitalul refuza sa le dea mortul.

In cazul asta sa mai zica cineva ca tiganii sunt discriminati si neajutorati in Romania. Atat timp cat au atata influenta si daca pana si Presedintele Basescu tremura in fata lor, sa te mai intrebi, de ce fura, de ce nu isi trimit copii la scoala, de ce sunt superiori tuturor romanilor care le platesc asigurarile sociale.

Update: cardul european de asigurari de sanatate nu este valabil si in Turcia. Pentru ca Turcia nu e membra a UE. O da, atunci gandeste-te cum si de ce cer tiganii bani de la Statul Roman. Pentru ca Cioaba nu avea nici un fel de asigurare acolo.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: