Tag: ce vreau eu de la administratia locala

O chestie pornita de la Ionut Oprea, cel care era deranjat ca de ce ii sparg strada la 8 dimineata si-l trezesc din somn.
Leapsa a ajuns la Arhi, dupa care la Visurat, Piticu, Bullets, Crivat, Roman si Tolo, iar ideea e ce am face noi ca administratia locala sa fie mai eficienta.

Intai sa va raspund, administratia locala e a dracu de eficienta. Fiscul, finantele publice, primariile si asa mai departe sunt acreditate ISO 9001(nu toate, dar alea importante sunt). Daca stiti ce inseamna asta cam stiti ca reprezinta anumite riscuri si implicit reprezinta anumite standarde pe care birocraticii trebuie sa si le asume. Drept urmare nu vei vedea la vreo primarie vreun angajat care sa nu iti zambeasca, care sa nu iti vorbeasca corect si care sa nu te ajute. Daca se vede asa ceva, tu poti sa ii reclami iar astfel li se ia iarasi in considerarea ISO 9001 din care fac parte. Daca au certificarea, nu prea se mai risca. De exemplu uita-te la UPC care nu se risca sa nu ofere servicii de excelenta la casierii si suport clienti.

Aberatia lui Ionut de a face plangere ca aia sparg strada la 8 dimineata e nefondata, dar trecem peste, e doar parerea lui si nu avem motive ca sa il judecam.

Ce as vrea eu de la administratia locala… pai nimic. Insa as vrea pentru mine un shotgun ca sa imprastii creieri de primari pe pereti. E mai simplu asa. Sau cel putin sa ii amenint si sa ii vad cum isi fac treaba corespunzator.
Ce nu prea se observa in Bucurestiul asta, e ca el se schimba, se schimba al dracu de repede si al dracu de mult. Si multa schimbare e in bine. Insa pana ca schimbarea in bine sa fie dusa la bun sfarsit ne lovim de romanismele noastre standard. Ne lovim de oameni care sunt deranjati ca se sparge strada, de oameni care`s deranjati ca se taie un copac ca sa se mareasca strada. De oameni care nu vor sa iasa sa planteze copaci pentru centura verde si asa mai departe.
De exemplu, ce ma arde pe mine: Blvd. Dimitrie Cantemir e zob. Nu se poate circula ziua sub nici o forma, iar noaptea se circula ca si cum ar fi zi si trafic algomerat. Pentru ca strada e in refacere. Dar … problema e ca nici lucrarile de refacere si largire a strazii nu pot fi duse la bun sfarsit, ca apare cate unul care isi parcheaza masina … unde i se nazareste lui, in mijlocul santierului, iar sectorul 4 n-are masina si nici logistica de ridicat masini parcate necorespunzator.

Tocmai din cauza astora de mai sus eu consider ca astia ar trebui sa lucreze si noaptea si sa dea cu pikamerul exact la 3 noaptea cand e somnul mai dulce, sa porneasca toate alarmele masinilor. De ce nu?

Tag-ul merge mai departe la 7 oameni: Gramos, Paul, Feeder, Smoking Cool Cat, Sorin Tudor, Cristian Gerger si … sii … Ciutacu.
Leapsa asta se desfasoara in felul urmator, astia 7 de i-am nominalizat eu, de vor vrea sa scrie, vor trebui sa ii mentioneze pe toti de i-am mentionat eu, dupa care sa dea leapsa la inca 7 oameni plus unul. Hai ca blogosfera e mult prea mare sa acoperiti voi, insa miscarea e … al dracu de misto.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: