Totusi cine este Mitica?

Din meciul de aseara pe care nu l-am vazut la televizor dar am urmarit comentariile de pe twitter, am ramas cu memorabila replica: O sa intre si Mitica! Asta ca sa stiti!

Nu stiu cine a zis-o, am inteles ca un reporter. Nu stiu cand, in ce minut al meciului, ce s-a intamplat atunci, cum s-a facut anuntul. Bineinteles, o eroare tehnica a facut ca aceste cuvinte sa ajunga pe post. Iar mai departe, pe twitter, s-au generat  mai mult de 25 de pagini (sursa: search.twitter.com) dupa cautarea: mitica. Majoritatea statusurilor fiind updatate intre orele 22 – 24 aseara. Cu alte cuvinte mai mult de 375  de mesaje avand subiectul mitica, date de twitteristi in intervalul ala. Asa a aparut si un hashtag rapid, numit normal #mitica.

Pentru cei care n-au prins discutiile aseara pe twitter, probabil subiectul e rasuflat si trist. Adica au mai fost atat de multe de O sa vina Mitica, in direct la TV. Au fost chiar si mai Petrica da pe GSP si bineinteles vor mai fi. Dar aici e vorba cum urmaresti subiectul.

Twitter este fara indoiala un stream. Asta e cea mai buna definitie care i se poate face. Este un flux de informatie continuu, care exista, este creat de catre oameni, iar toata lumea colaboreaza in crearea lui. Eu urmaresc peste cinci mii de persoane pe twitter. Din simplul motiv ca vreau ca acest flux sa treaca prin mine, vreau sa stiu tot timpul ca se intampla ceva, cum se intampla ceva si care sunt reactiile imediate la acel ceva.

Aseara la faza cu Mitica, m-am asezat linistit pe spate si 2 ore am ras in continuu vazand cum subiectul Mitica creste, se dezvolta si cum fiecare contribuie la el.  Si totul de la o chestie de genul asta. Daca stii sa folosesti twitterul inteligent, pana si 5.000 de following ar putea fi putini.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: