Acțiunea ANAF care trebuie să bage în sperieți oamenii

Acțiunea ANAF care trebuie să bage în sperieți oamenii

În final, a dat Domnul, s-a dat voie de la stăpânire și ANAF se apucă de verificat veniturile și propietățile persoanelor fizice din România.
Drept urmare dacă ai avut în ultimii ani venituri pe care nu le-ai declarat la stat sau dacă ți-ai cumpărat mașină mai scumpă de 25.000 de euro, ANAF te va lua la bani mărunți, ca să le explici de ce, cum și în ce fel îți permiți tu așa ceva.

Pentru asta ANAF a întocmit și un infografic prin care explică cum și în ce fel vor fi verificate persoanele, via Economica.
infografic_anaf_30397400

 

Eu mă văd în categoria 3. Pe de altă parte, veniturile sunt atât de mici, încât nu cred ca se va opri ANAF la mine. Sunt și alții care trebuie să justifice niște consiliere.
În schimb, mă aștept așa cum mi s-a mai întâmplat, ca una din firmele cu care colaborez, să declare la ANAF că mi-a plătit mai mult decâți bani am luat eu, așa încât să plătesc eu impozit să mă satur. Partea nasoală în cazul ăsta e că nu știi cine a declarat cât a declarat că ți-a plătit ție. ANAF  nu comunică așa ceva și nu poți decât să salvezi toate facturile și contractele, să calculezi independent impozitul, iar apoi să te duci cu ele să te cerți cu ANAF.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply