Aeroportul Frankfurt

Intotdeauna mi-au placut aeroporturile continentale. Nu neaparat pentru ce ofera ele, ci pentru numarul urias de oameni care le tranziteaza in fiecare zi. Sa vezi avioane aterizand sau decoland in coloana, la cateva secunde sau la cativa zeci de metri unul de celelalt e un lucru foarte misto. Mai mult sa fii intr-un avion din asta si sa vezi ca in spatele tau sau in fata ta e inca un avion care vrea sa plece din loc e mult prea misto.

Mi-a placut ca in aeroportul asta nu se fumeaza. Spre deosebire de cel din Amsterdam sau de cel din Johannesburg, unde sunt carciumi in zona libera in care se fumeaza si se bea, aici totul e redus la nivel business. Vrei sa calatoresti undeva, asta e avionul tau, asta e zborul, imbarcarea. Vrei sa pierzi vremea prin aeroport, n-ai de ce. Ai cateva dutyfree-uri, pe care le gasesti peste tot, ai doua cabine de fumat (modelul european), descurca-te cu ele. Si nimeni nu prea fumeaza inauntru. Daca in amsterdam era plin de romani la locurile de fumat, iar in Africa erau longue-uri in toata regula in care te mai si relaxai la o tigara, aici totul e mai pe fuga, fara probleme si redus la minim.

De asta sunt si listele astea uriase de plecari si avioane care pleaca in acelasi timp. De asta oamenii care vin in aeroportul asta sunt toti imbracati la camasi, la costume si fiecare nu cara bagaje inutile. Spre deosebire de Amsterdam, Moscova sau Johannesburg, aeroportul asta nu ofera cam deloc servicii pentru calatori. Au un McDonald’s, au un restuarant in care mananci ce gasesti si cam atat. In toate celelalte aeroporturi gasesti o groaza de magazine din care sa cumperi suveniruri, gasesti o groaza de carciumi si locuri de mancat, gasesti informatii despre zborurile tale cam peste tot. Aici e mai simplu – as vrea sa spun ca e mai nemtesc – vrei sa zbori, poarta 59, stai pe scaune si totul va fi bine.
Un mare plus al aeroportului din Frankfurt e ca are un hotel imens langa (in cazul in care ai legaturi de avioane la diverente mari), dar si faptul ca are o gara care face legatura intre Frankfurt si toata Europa.
Celalalt avantaj e ca security check-ul  se face o singura data la intrare si mai departe e doar imbarcarea, iar asta usureaza mult din timpul petrecut la imbarcare sau asteptand avionul.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: