Aici sunt banii libienilor

Revolta din Libia seamana exact cu ce s-a intamplat la noi in ’89. Si aici s-au rasculat unii la Timisoara, iar de acolo a plecat in toata tara. Si in Libia la fel, s-au rasculat unii, iar de acolo au plecat peste tot sa elibereze tara.
La fel ca si la noi libienii au patruns in palatele conducatorului iubit si s-au minunat de ce au gasit acolo: jacuzzi, sala de sport, fotolii, televizoare in pereti, obiecte sanitare de aur si asa mai departe. Asta au furat si de la Ceausescu la revolutie. In schimb noi n-am avut asta:

Si acum stau sa ma intreb: filmele cu liderii unor tari obscure, cu ditamai arsenalul nuclear acasa au fost facute din povestiri stiintifico-fantastice sau au fost inspirate dintr-o realitate pe care o cunosteau doar putini? Adica ce vad in videoul de mai sus e mai mult decat si-ar putea imagina un scenarist de serial (vezi episoadele din Chuck cu liderul tarii aleia) sau un scenarist de film de actiune cu Van Damme. Iar acum, ce mai ramane de descoperit prin Libia? Ca aveau deja bomba atomica? Ca au tuneluri care nu stiu ce faceau? De rezerva uriasa de apa intr-o tara plina de desert stim.

Bonus: stiati de trenul lui Ceausescu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: