Alunga fantomele electronicelor vechi

Am fost in seara asta la gala de premiere a campaniei Alunga fantomele electronicelor vechi. Campania a fost initiata de ascoicatia Environ, in parteneriat cu Primaria Sectorului 1 (da  domnu Chiliman eu faceam poze de acolo din fata) si Romprest. Poze pe Facebook.

Premiile pentru cel mai, cei mai, bla bla, au fost castigate de ceva firme, de ministerul sanatatii, de o asociatie de propietari de pe Ion Mihalache si niste oameni. Ce vad eu (dar si reprezentantul Romprest) trist in toata povestea asta  sunt urmatoarele lucruri.

In urma campaniei asteia (deci in urma unei campanii mici) s-au strans putin mai multe kilograme de deseuri  electronice decat marea campanie numita pompos marea debarasare. Ca oamenii inca mai au magnetofoane de 15 kilograme (la ce naiba le mai foloseau?). Ca trebuie sa reciclam, mai ales sa colectam selectiv dar nimeni nu o prea face.

Acum sa zic si problemele mele. Nu exista sau nu sunt cunoscute centrele de colectare a deseurilor electronice. Care este solutia de colectare a deseurilor electronice, daca astea nu fac parte din marea debarasare sau alta campanie? Doritorii au avut la dispozitie pe perioada campaniei un numar de telefon, dar dupa finalizarea acesteia Romprestul nu mai colecteaza in sectorul 1 deseuri eletcronice?

Arunca careva dintre voi bateriile uzate in magazinele Mega Image in urnele special amenajate la iesire? Am aruncat o baterie acolo, alta a ramas pe birou la munca. Exista alte magazine care practica asa ceva?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: