Litoralul romanesc – degeaba [4]

Avem un litoral, cum procedăm?

Cum m-am ars săptămâna trecută, a venit vremea să mă cojesc şi eu. Drept urmare stau toata ziua si scot piele moarta de pe mine. Partea misto e ca ma cojesc inclusiv de pe talpa. Da, m-am bronzat si acolo, pentru ca am dormit pe plaja.
Am avut curajul sau nebunia sa stau sa dorm pe plaja, cu telefoanele langa mine, cu portofelul la vedere, cu banii pe şezlong.
Si asta din cauza ca am vazut doi politzai ai plajelor, studenti, ce patrulau pe acolo.

Acuma nu stiu daca anul asta au fost mai putine infractiuni pe litoral, cel putin au fost mai multi politai. Si asta cred ca a contat intr-o oarecare masura. Drept urmare, am putut sa stau linistit pe plaja. Bineinteles nu acelasi lucru se poate spune cand am intrat in mare si am lasat lucrurile la mal singure. Dar, am avut noroc ?
Cand m-am plimbat cu ATV-urile, am intrat pe plaja, chiar daca era interzis. Si asa am si cazut de doua ori. Pentru ca asa e frumos. In schimb … pe plaja ne-am trezit cu doi jandarmi, care veneau calmi spre noi … noi ne faceam de cap … piruete, rotunduri, plecat cu aruncat nisip in spate si asa mai departe. Au venit linistiti…  ne-am apropiat, ne-au salutat, ne-au spus in felul urmator: ” Stiti ca nu aveti voie cu ATV-urile de pe plaja, va rugam frumos sa parasiti plaja, nu de alta, dar sunt niste amezi foarte mari  si nu vrem sa va dam amenda.” Ne-am conformat imediat. Am mers sa ne alergam cu masinile din trafic.
Pe litoral se circula ca dracu. Niciodata nu stii de unde iti apare unu in fata fara sa se asigure, daca nu ai suficienti cai putere si suficienta viteza, inseamna ca n-ai ce cauta acolo. Drept urmare, eu am fost claxonat circuland cu 50 la ora, pe banda 1, desi banda doi era libera si o putea folosi oricine. Trebuia sa am 90? Ca sa te simti tu ca ai cu cine sa te pui?

Operatiune prompta a politiei am vazut si in Mamaia, in satul de vacanta, cand cineva cred ca a sunat la 112 sa reclame ca a fost furata. Drept urmare doi agenti burtosi s-au prezentat la locul faptei. N-am stat sa vad rezultatul actiunii, insa am studiat istericalele si faptul ca politaii erau depasiti de situatie. Depasiti in sensul ca daca i s-a furat ceva tipei respective la locul respectiv, nu puteau sa intervina impotriva prietenilor care probabil se ascundeau acolo. Cel putin asta se citea pe fata lor.

Si ca tot vorbim de naspa de politisti, a fost deplorabil ce s-a intamplat la liberty parade. Sa aduci 50 de politai sa blocheze doua strazi si sa se strice astfel traficul in toata partea de sud a litoralului …  mi se pare doar tipic.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: