Aventura pana la magazinul #dinafrica

Teoretic viata in Africa ar fi simpla daca ai fi negru, ai avea un pulover rupt si blugii murdari. Asa ai trece neobservat prin multime si nu ai atrage atentia nimanui. In schimb daca esti alb, ai un tricou, un gheozdan si categoric pari mai spalat decat ceilalti albi de pe aici imediat lumea se uita la tine si te baga in seama pe principiul domnul turist vreti ceva? Aveti bani, noi va dam ce vreti voi daca ne dati bani.

In dupa-masa asta dupa ce am ramas fara suc, dupa ce am ratat azi micul dejun ca ne-am trezit mult prea tarziu, am plecat pe jos la un magazin situat la vreun kilometru de aici. Primul magazin din zona, SPAR e si cel mai frecventat de catre lumea din zona. In afara de noi, in seara asta, n-am vazut pe altii care au venit la magazin pe jos si au plecat la fel, fara masina. In schimb, fata de primul market in care am fost aici, in SPAR au fost si alti albi, ceea ce ne-a dat un sentiment de siguranta.

Povestea e oarecum simpla. Inainte sa plecam de aici, i-am intrebat pe astia de la hotel daca e safe sa mergem pana la SPAR pe jos. Ei cum au auzit ca vrem sa mergem pe jos au inceput sa strambe din nas si sa zica ca mai bine ne cheama un taxi, ne dau o masina, orice ca sa dam niste bani in plus. Normal de altfel ma gandeam, nu e suficient de departe. In schimb am iesit linistiti pe poarta si am ajuns in mijlocul strazii, unde …


Filmat cu Sony Ericsson Vivaz.
Si am oprit la prima benzinarie de pe dreapta ca sa cautam vuvuzele si magnetei de frigider. Vestea proasta e ca vuvuzele nu se mai gasesc prin imprejurimi, vestea buna e ca magnetei de frigider ne-a promis patroana benzinariei ca ar face rost de vreo 100 maine, ca se vand bine. Pe drum sper market am prins poza asta, atat de definitorie pentru Africa.

Dupa ce am cumparat chestii care sa ne ajunga mai mult de 2 zile cat mai stam aici, ne-am oprit pe banca, ca oricine altcineva sa si mancam. Pentru ca la SPAR aici, cam ca la orice alt market de cartier poti sa iti iei asa zisele take-away. Mancaruri gatite, de tip carnaciori, hamburgeri, chestii de genul asta calde, pe care le iei cu tine si le mananci pe drum sau acasa.


Filmat cu Sony Ericsson Vivaz.

Partea buna la africani e ca maxi-taxi-urile claxoneaza in fericire atunci cand vad oameni pe marginea strazii, poate le fac semn sa opreasca si sa ii duca mai departe. Nu sunt statii definite, asa ca te lasa oriunde si te iau de oriunde si nici nu tin cont de numarul de persoane maxim din maxi-taxi. Pe noi ne-au luat in picioare la intoarcere. Si am luat maxi-taxi pentru ca deja se facuse frig. Aici dupa ce apune soarele temperatura scade cu cel putin 10 grade in vreo cinci minute. O data pentru ca e iarna si a doua oara pentru ca nu exista atat de multa vegetatie sau vreun nor care sa retina caldura.

Filmarea din celalalt cadru se gaseste la Costin.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: