Am blog, sa vina Dumnezeu sa-mi stea in genunchi!

Ai blog, asa si? Asta rezolvat ceva cu ceva? Nu, e doar o alta pagina pe internet ca oricare alta, de obicei mai proasta.

A avea un blog nu iti ofera nimic, nu iti da nimic, nu castigi nimic din asta. Inseamna doar o alta pagina de net, inseamna doar sa scrii ca sa mai umpli baza de date a lui Google cu niste informatii, de cele mai multe ori scrise doar ca sa apari acolo in cautari.

Vreau sa vad si eu pe unul in Romania care a castigat notorietate din blog. Cine, Ciutacu? Nu, asta e injurat de toata lumea pentru simplul motiv ca se exprima tampit si idiot pe blog, facand afirmatii fara sa le gandeasca inainte. Cine, Zoso? Nu, el e primul blog din Romania, iar toata lumea il injura pentru asta si toata lumea crede ca Zoso are ceva personal cu cineva atunci cand scrie un lucru adevarat sau nu.

A avea un blog e exact acel lucru pe care multi nu-l inteleg. Scrii o parere despre un lucru ce ti s-a intamplat, sau povestesti un lucru pentru ca astfel sa il poata citi mai multe persoane. Asa economisesti timp si nu mai stai sa le povestesti tuturor toate amanuntele intamplarii. A avea un blog nu e o meserie, la fel cum o fac jurnalistii, a avea un blog nu e un lucru pe care-l faci din obligatie, e doar un lucru pe care-l faci fara sa te astepti sa se intample ceva dupa aia.

Nici unul din bloggerii normarli nu vin sa zica, eu sunt bloggerul cutare, vreau cutare chestie. Pai l-ar pocni cineva peste bot si i-ar spune stai dracu jos. Blogul nu iti da dreptul sa judeci, blogul nu iti da dreptul sa arati cu degetul. Nu poti decat sa lansezi o idee, idee pe care o sustii cu argumente, argumente care trebuie sa fie solide. Daca lucrul asta nu se intampla, vei fi interpretat ca unul care vorbeste prea tare la telefon intr-o camera in care se pastreaza linistea, ti se va spune ca deranjezi. Mai ales asta nu inseamna ca tu ai dreptate. De cele mai multe ori n-ai, doar vei face sa intaresti parerea celor care spun ca bloggerii sunt retarzi.

Blogging-ul inseamna mai mult decat a scrie un lucru pe un site, iar voindu-l pe Dumnezeu la picioarele tale nu faci decat sa cazi in derizoriu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: