Am facut o fapta buna

Azi cand ma intorceam acasa, pe Kiseleff trei masini erau oprite pe banda unu cu avariile puse. M-am uitat, un om era cazut pe trotuar. Am oprit si eu si m-am dus sa vad despre ce e vorba. Un batran cazuse pe trotuar si cerea ajutor, spunea ca are mana rupta si ca nu se poate misca.

Am asteptat SMURD-ul care a venit in mai putin de doua minute si le-am dat o mana de ajutor sa-l ridice si sa-l puna in ambulanta. Dupa ce am vazut ca a fost suit in ambulanta, am plecat.

Aseara una din discutii era ca noi, romanii, am ajuns New-York-ul Europei. Adica aici poti sa cazi pe strada ca nu te baga nimeni in seama. Poti sa mori ca nu te ajuta nimeni. Mai mult decat atat, in loc sa colaboreze servicile care trebuie sa iti asigure tie sanatatea publica si sa te ajute atunci cand pici pe strada stau sa se certe intre ele, intr-o lupta inutila pentru suprematie.

Ma gandesc acum ca daca as face un sondaj in care sa va intreb cati dintre voi v-ati opri sa ajutati un om cazut pe strada, cel putin 90% ati raspunde ca va opriti sa il ajutati, dar nici macar 10% nu ati face asta in viata reala.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply