Android 4.0.1

Nu sunt genul de om care sa recomande software neoficial, dar asta m-a atins exact acolo unde vreau si este ceea ce vreau. E vorba de cea mai recenta versiune de Android pentru telefoanele mobile:  4.0.1. L-am vazut prima data si m-am jucat cu el pe Google Galaxy Nexus, telefonul Google, bineinteles.  Atunci am inteles de ce e asa important, de ce trebuie sa il ai si cat de bine e sa te bucuri de un software nou.

Intr-adevar, telefoanele mobile au ajuns acum fix la fel ca ce faceam noi pe calculatoare acum cativa ani. Ne luptam pentru cele mai noi versiuni de software, sa le optimizam, sa le facem sa mearga mai repede, sa le facem sa fie mai bune si asa mai departe. Sensul unui telefon mobil, acela de a vorbi si atat, este de mult expirat. Acum telefonul mobil tine loc de player video, loc de camera foto, loc de mp3 player, agenda personala, calculator personal, cititor de mailuri, GPS. Nu pot insa sa faca cartofi prajiti, dar stai asa, nici calculatoarele nu fac asta inca.

Pe un alt telefon decat Nexus, care e aproape identic ca hardware, Android 4.0.1 se misca exemplar si pana cand producatorii vor face toate testele si vor lansa versiunea OTA, imbunatateste atat performantele telefonului cat si durata de exploatare a bateriei. Bonus, mie mi-a venit cu procesor de sunet Beats Audio.  Iar muzica de pe telefon s-a transformat in final in altceva.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: