Asa si acum?

Scriu de sectorul 3, ca tocmai s-a implinit un an de zile de cand platesc impozit in acest sector. Am zis ca nu mi-am facut buletin de Bucuresti (stiti ca e si un film pe tema asta, aia sunt vecinii mei) pentru ca nu am motiv pentru care sa fac asta. In sectorul 3, Robert Negoita l-a spulberat pe tizul sau Liviu Negoita.

Cineva zicea pe Facebook ca sectorul 3 e cel mai frumos si cel mai curat si cel mai bine dezvoltat. In schimb inversunarea locuitorilor din sector au votat complet impotriva unui fost primar, astfel incat au ales orbeste orice altceva. Si pe cine altcineva sa aleaga, decat pe unul cu fata de smecheras si intreprinzator local: Robert. Ce se va intampla in sector? Vai de capul nostru. Credeti ca va face ceva bun? Astept comentarii. Nu de alta, dar parca ma bucur ca Liviu mi-a asfaltat strada desi nu trebuia.

In alta ordine de idei surpriza de la Primaria Generala a fost Nicusor Dan. Spun  surpriza pentru ca astazi se efectuau pariuri cum ca Dan va avea peste 10% din voturi. Eu am zis ca ar trebui sa parieze pentru 5% din voturi. Estimarile sunt de 7% din voturi, iar asta inseamna ca intelectualii si cei cumparati, intre ghilimele, cu o strategie de marketing si ceva internet, au fost destui. Cam cat un clickrate bun de pe un banner inteligent as zice.

Dar Nicusor Dan a ajuns in consiliul capitalei. Si ce va face acolo? Vom auzi de el? Va pune piedici in proiectele lui Oprescu? Teoretic are sanse, practic el trebuie sa convinga toti conslierii, iar daca aplicam formula de mai sus, ar putea reusi sa schimbe ceva. Insa, ca de obicei, tare ma tem ca va trece in  gasca de oameni de care nu vom mai auzi nimic in urmatorii patru ani.

La Cluj nu mai e Boc. Probabil clujenii cred ca asa le va fi mai bine. Eu numai sper ca orasul ala sa se mai dezvolte, nu de alta dar are multe cladiri care stau sa pice.

Craiova are in schimb cateva sanse cu Olguta Vasilescu. Pentru simplul motiv ca e femeie, iar Craiova are oarece oportunitati.

La Pitesti mergem pe branci inainte. Sa nu creada cineva ca se vor asfalta strazile din oras sau DN73 pana la Mioveni la uzina Dacia macar. Sub nici o forma nu. E acelasi primar din ’92 incoace. Partea buna e ca sora mea vitrega isi va dezvolta cariera in primarie.

Privind in ansamblu s-au schimbat ai lor cu ai nostri. Drept urmare nu vor mai fura astia, pentru ca a venit timpul nostru sa furam. Partea complicata e ca inca nu suntem inca in momentul in care vom putea dezvolta ceva. Drept urmare, ne vom degrada si mai mult. Si asta dintr-un simplu principiu. Las-o ma ca merge si asa.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: