Atentie la portofele

Mie imi place Gara de Nord. E acel loc boem al Bucurestiului, furnicar absolut, locul de unde vin si pleaca toti moldovenii si unde intreaba la toate ghiseele care e trenul spre Susheava. In schimb, ardelenii, sunt calmi, se inghesuie, miros si stau la marginea peronului.

E frumos, o groaza de lume. De fiecare data, in orice moment, as ajunge in Gara de Nord nu pot sa nu ma intalnesc cu cineva cunoscut. Si era liniste, imposibil de liniste. Nu mai era vreun aurolac. Erau curve nespalate, dar mai putini tigani.
In schimb … nenea ministru de la transporturi s-a trezit ca n-avem nevoie de taxa la intrarea in gara. Drept urmare, e liber acum.

Pun pariu ca vor aparea din nou cei care vor dormi in gara, ca toati aurolacii tarii se vor strange la sedintele plenare din Gara de Nord. Mai ales … ca politia si ce firma de paza e acum in gara se va mari si se va imprieteni subit cu toate scursurile de misuna pe acolo.

Drept urmare, trebuie sa stam in Gara de Nord cu pistoalele  la brau, cu spray-ul paralizant la vedere si … cu ochii in 4 ca nu cumva sa se bage cineva in seama subtil.

Macar de ar fi pus camere de filmat …

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply