“Avantajul” de a-ti face boardingul online

Cu siguranta va amintiti de mirosul de transpiratie, tiganimea si jegul de pe aeroportul Baneasa. Daca credeati ca ati scapat de ele atunci cand s-a inchis aeroportul, va inselati amarnic. S-au mutat toate, exact la fel, pe Otopeni. Singurul lucru bun al aeroportului fiind  mai spatios,  e ca mirosul de transpiratie nu se simte asa de puternic, oricum climatizarea nu mai functioneaza.

Drept urmare, daca planuiti sa plecati din Romania, de pe singurul aeroport din Bucuresti, Otopeni, luati-va in calcul doua ore  , pe care  le veti pierde inainte de imbacare.

Daca aveti bagaj de cala pe Otopeni, pregatiti-va sa stati la coada celor care fac check-in. Pentru ca nimanui nu-i da prin cap sa oblige astfel oamenii sa faca doar ghisee de drop-off, iar check-in-ul sa fie facut automat, online sau de acasa.

Daca ati facut check-in-ul online si v-ati printat boarding pass-ul si nu aveti bagaj de cala, pregatiti-va sa pierdeti jumatate de ora sau mai bine la controlul de securitate + controlul de pasapoarte. Pregatiti-va din timp si mergeti mai devreme in zona de duty-free, chiar daca nu e nimic de facut acolo, pentru ca e bine sa stii ca ai scapat de un stress. Zona de control pasapoarte fiind foarte mica si cu putine ghisee, pregatiti-va pentru nervi, caldura si mirosuri neplacute.

Daca ati facut check-in-ul online pe smartphone, pregatiti-va sa aveti probleme la accesul in zona de securitate, accesul la pasapoarte, accesul la imbarcare.  In zona de securitate e un baiat care se uita ca ai un bilet in mana, ca sa treci de filtrele de securitate. Tu ii arati un telefon. La controlul de pasapoarte, ca nicaieri, se cere pasaportul si biletul de avion, tu trebuie sa ii arati un telefon pe geam cu o imagine pe el 🙂
La imbarcare exista suficiente sanse ca fetele de acolo sa se sperie de device sau sa te considere un smecher din ala, asta chiar daca in restul lumii, daca ai boarding pass-ul si esti familiarizat cu avioanele poti sa te duci linistit in avion doar piuind verificarea codului de bare.

Ieri dimineata am pierdut o ora si ceva la coada de acces in zona de securitate, unde toata lumea se baga in fatza. La coada de la controlul de pasapoarte, unde toatalumea iar se baga in fata, pentru ca “am avion in 10 minute” si ca au venit tarziu. Bine ca n-am avut bagaj de lasat la cala, ca altfel imi mai trebuiau doua ore inainte, pentru ca nu avem ghisee de drop off.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: