Avem o tara frumoasa

Daca sunteti satui de mizeria din Bucuresti, de aglomeratia de pe Valea Prahovei  sau de nesimtirea de pe litoral, iata ca avem in continuare o tara frumoasa. Al dracu de frumoasa.
Ieri am plecat cu un prieten hai hui prin judetul Arges. El a mers inaintea mea pana unde a stiut, dupa care s-a oprit. M-am dat jos din masina si i-am zis. Pai pe aici am mai fost eu cand mi-am facut majoratul. E incolo … si am fost si am mers cu cortul si am stat doua saptamani fara semnal pe telefon, fara radio, fara vreo legatura cu civilizatia. Noi, muntele, lupii, masinile, corturile, mancarea si  bautura.

Poza asta e facuta ceva mai sus de Bradet – judetul Arges. Naiba stie unde, pentru ca acolo n-ai semnal pe telefon, n-ai semnal pe GPS, nu se prinde nici un post de radio, nu e nimic. Ajungi la o bariera, te intalnesti cu nenea portarul de la Romsilva, el iti zice unde sa te duci si tu te duci mai mult decat acolo. Toate locurile de camping sunt ocupate si am impresia ca se fac rezervari pentru camping. Dar merita, merita orice secunda, orice pas, fiecare drum. Am urcat masina azi pe munte in locuri in care jeep-urile nu puteau sa urce, am baut apa direct din rau, m-am bucurat de aer curat, de verdeata, de racoare.
Acum cativa ani cand am fost ultima data acolo si am stat cu cortul, ca sa prind semnal pe telefon trebuia sa ma sui pe munte, ca sa luam mancare si bautura, trebuia sa mergem 20 de kilometri, iar noaptea stateam la o tzuica impreuna cu lupii sau ursii, dupa caz.

Culmea, desi zona e plina de oameni care vin la picnic, care vin cu cortul, care fac gratare, nu exista urma de vreo sticla aruncata aiurea, nu e vreo urma de foc facut in cele mai tampite locuri, nu e urma de chistoc de tigara aruncat pe drum.

Asta ma face sa cred ca inca se poate, ca avem o tara frumoasa, iar oamenii sunt singurii care o strica. Atunci cand se poate, atunci cand e nevoie.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: