Aveti incredere in Biserica, va apara de foc si rele

Cand te lovesti la mana te duci la biserica sa te rogi sau la spital ca sa te pansezi?

Ma uit la stirile de zilele astea din Rusia. Acolo ard niste paduri. Cum oamenii nu pot sa stavileasca focul, dar cum nici nu sunt in stare sa se puna la adapost de flacari sau nu pot sa isi care de prin case diverse lucruri, atunci se duc la biserica. Si acolo se duc sa piarda vremea si sa se roage ca sa ploua. Asta in loc sa puna mana pe lopata si sa sape un sant sa opresca focul sau orice altceva.

Acum, cate rugaciuni facute in ultima perioada au dus la ploi? Da, am putea spune ca toate rugaciunile de anul trecut ale credinciosilor romani au adus ploile si inundatiile de anul asta.

Si totusi, cum naiba atunci cand te lovesti de ceva palpabil de duci la biserica sa te rogi ca acel lucru sa dispara, in loc sa pui mana si sa-l inlaturi. Adica focul tot ce poate face e sa te arda, daca toni apa peste el se stinge – apa bate focul – si totusi de ce naiba sa fugi din calea focului si sa te duci la biserica sa te rogi, poate focul se va stinge … asa … miraculos … singur?

Da, daca eram in evul mediu si nu cunosteam o groaza de chestii probabil era normal sa avem 18.300 de biserici si doar cateva  sute de spitale, in schimb acum, in 2010, cand nimic nu ii mai este ascuns omului de ce pastram aceasta proportie si de ce ne temem atat de mult de chestiile palpabile pe care le putem rezolva? Si de ce ne retragem in biserica acolo unde nimic nu rezolva neaparat.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: