Back to Bedrock

Am ajuns sa urasc retelele de telefonie mobila. Nu pentru ca ar suna telefonul in fiecare zi  ci pentru ca sunt deja depasite de evolutia tehnica si de nevoia de comunicare a omului din zilele noastre.

Sa luam un exemplu simplu. Roblogfest. Totul a mers perfect atat timp cat eu eram singurul calculator care statea pe vodafone mobil in locatia aia. Dupa ce a mai aparut inca un calculator conectat la vodafone totul s-a dus pe din doua, la al 3-lea calculator deja nu se mai putea suna in retea.  Am incercat sa schimb furnizorul de telefonie, nimic, pe orange aceeasi discutie. Am incercat sa ma uit la zapp, aceasta din urma a mers 5 minute dupa care a picat si asa a ramas pana la finalul serii. Nu … sa nu intelegeti gresit, n-au avut nimic retelele de telefonie mobila, sau serviciile de internet furnizate de acestea. Ele au mers in parametri, insa au fost 3 calculatoare in fiecare retea care au suprasolicitat celula, astfel incat nu se putea servi nimic.

Eh … week-endul asta am avut aceeasi discutie, am stat si am asteptat sa ma conectez pe o solutie de internet mobil. Asta atat timp cat modemul, laptopul si totul era pe balcon, la etajul 5, deci in aer liber. Pauza, lipsa. Daca la 500 de metri mai incolo, netul merge exemplar, la mine pe balcon nici o solutie de internet mobil nu vrea sa mearga. Daca ar spune cineva ca sunt chestii care ma bruiaza, da … sigur, cele doua pasari care trec o data pe zi prin fata blocului :D)

Ce ma bucura insa, e ca piticu.ro mi se incarca relativ decent, in timp ce alte situri care au conexiuni internet mai bune ca ale lui piticu, dar care sunt mult mai prost optimizate, au reusit sa imi dea timeout inainte de a-mi putea servi toate paginile.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: