Basescu de Murfatlar

Camera Deputaţilor a decis, marţi, schimbarea denumirii oraşului Basarabi din judeţul Constanţa, care este şi locul de naştere al preşedintelui Traian Băsescu, în Murfatlar.
Deputaţii au adoptat o iniţiativă legislativă în acest sens a mai multor parlamentari reprezentând judeţul Constanţa, din toate grupurile parlamentare. Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu 202 voturi “pentru”, 12 voturi “împotrivă” şi 6 abţineri.
Deputatul PNL Andrian Mihei a precizat că schimbarea denumirii oraşului Basarabi în Murfatlar este în folosul comunităţii deoarece se pot identifica cât mai bine produsele atât de cunoscute Murfatlar. Deputatul PD Valeriu Tabără a declarat că este o iniţiativă legislativă deosebită, care permite “aducerea unui brand asupra unei localilăţi cunoscute”. Preşedintele Comisiei de administraţie, liberalul Relu Fenechiu, a precizat că membii comisiei, cu toate că în general nu încurajează schimbarea demunirii localităţilor, susţin această iniţiativă, deoarece este “prea argumentată”. Fenechiu a precizat că oraşul Basarabi s-a mai numit Murfatlar până în 1920.
Guvernul nu a susţinut schimbarea demunirii oraşului Basarabi pe motiv că implică resurse financiare. Populaţia trebuie consultată prin referendum local, sunt implicaţii asupra persoanelor fizice şi juridice, a adăugat reprezentantul Guvernului.
Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestei iniţiative, Senatul fiind forul decizional.

Mediafax

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply