Bucharest Francophone

1159109406 hr 2320

Cel de-al 11-lea “Sommet al Francofoniei”, sau summit-ul francofoniei, asa cum se traduce in romana cuvantul sommet, a inceput deja la Bucuresti.

Cu blocajul de trafic de ieri, cu expozitiile si spectacolele care incep astazi.

O sa ofer, sper, un spatiu destul de larg, si amanunte cat mai multe ale acestui eveniment, care se desfasoara saptamana aceasta la Bucuresti.

De la inceput, Bucurestul e plin ochi de francezi, sau de romani care vorbesc franceza. Daca saptamana trecuta, la Romana, auzeam vorbindu-se numai in engleza, si engleza se vorbeste foarte tare, azi, pe tot traseul de la Romana la Universitate si mai departe spre Unirii, toata lumea vorbeste franceza. Indiferent daca sunt romani sau francezi. Si cum franceza nu se vorbeste foarte tare, si cum franceza seamana foarte mult cu romana, abia puteam sa aud ceea ce vorbesc acestia. Nu ca m-ar fi interesat, dar … cel putin m-a bucurat enorm, multitudinea culturala ce este zielele astea aici. Negri din Franta si Senegal, sau Madagascar.

La Muzeul National de Arta, pentru suma de 4 lei pentru studenti, si 8 lei pentru restul, in timp ce presa are acces gratuit, puteti vedea expozitia

Image

Culorile grădinii în peisajul românesc 1850-1955

Astfel, la sala Dalles, este locul unde te poti documenta despre tarile francofone, ce participa la acest eveniment, poti citi pliante, poti urmari evenimentele ce se desfasoara acolo, poti castiga premii si poti vorbi in franceza cu oricine.

La Teatrul National Bucuresti,  avem parte de spectacole, vernisaje si prezentarea colectiei Pret A Porter, la fantana de la Universitate.

Pentru detaliile completehttp://www.bfranco.ro/

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply