Bucureștiul este invadat de gâze. Gabriela Firea: e august, imediat vine toamna

Bucureștiul este invadat de gâze. Gabriela Firea: e august, imediat vine toamna

Bucureștiul este atât de invadat de găze, încât eu nu pot deschide geamurile acasă. Este complet inconfortabil și deranjant faptul că nu pot deschide geamul, pentru că intră găzele în casă. Dacă stau pe geam, aceste gâze pișcă.

Conform celor scrise pe internet, e vorba despre țânțarul tigru,  tigrii platanului,  care a apărut în zona noastră prin 2010. Și dacă nu am avut astfel de musculițe până acum, de ce să îi băgăm în seamă. Să-i lăsăm să trăiască că sunt și ei o ființă nu?

Cum arată musculițele ăștia și cât de mulțe sunt, vedeți aici.

Cu alte cuvinte pervazul este plin. Plin. Am deschis geamul, se face covor de gâze pe jos. Ce fac eu acum? Stau să strâng gâzele de pe jos? Stau să mă muște? Pentru că ele mușcă.

Nimeni nu face nimic

Vreou doua siteuri și trei bloggeri au scris putin despre problema gâzelor.  Din poza lui Criserb s-au făcut articole în presa centrală pe principiul hăhă, uite bă ce scrie un bloggăr (!) Uite ce prostii mai scriu și ăștia.

Altfel presa nu are voie să scrie ceva de rău de Gabriela Firea, pentru că îi dă afară din casă, pentru că îi dă afară din sedii, pentru că astfel e Gabriela Firea o mică dictatoare incapabilă și imbecilă. Și da, am propietatea termenilor și da, eu am voie sa scriu aceste cuvinte. Altfel să mă dea în judecată să îmi demonstreze că nu e așa.

Gabriela Firea a spus că anul ăsta Bucureștiul, Capitala României nu are un contract de deratizare, de luptă împotriva insectelor. Păi de ce ar avea nevoie. Noi avem vară. Nu e nevoie.
De altfel, acum e final de august aproape. Gabriela Firea ar putea spune că ”e august, acum vine toamna, de ce să mai luptăm împotriva insectelor”. Pentru că rămân ouăle femeie și pentru că vor fi și mai multe la anul.

La anul va fi prăpăd

Dacă acum nu se face nimic, deși aceste insecte au apărut de vreo 7 ani, la anul va fi și mai rău. Dar și mai grav este că aceste  insecte au invadat Bucureștiul nu acum două zile, ci mai mult de o lună, de fapt de când a început vara, iar nimeni nu a făcut nimic până acum.
Pe vremea când primăria sectorului 3 fura bani și făcea ceva pentru oameni, atunci am scăpat de țânțari și pentru asta multumesc Negoiță. Acuma probabil ei doar fură bani, pentru că de asta e Gabriela Firea primar general, ca să le permita. Nu mai e nevoie și să facă cineva, ceva pentru oameni.

Iar voi, presă, oameni de pe Facebook, bloggeri să nu scrieți nimic. Pentru că asta nu vă aduce likeuri, iar voi în loc să vă implicați și să faceți ceva de bine pentru voi și pentru București, preferați să #rezist.
Ah. Și nu am văzut nici un follow up în presă despre povestea asta. Nimeni n-a revenit cu întrebarea la primărie. Nu aveți voie?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply