Ca romanul n-ar face nimic

Au venit nemtii si au vazut ca la noi la Galati un mare potential pentru a folosi energia eoliana. Atat de mare e potentialul incat astia au estimat ca ar produce curent electric cat doua unitati de la centrala atomica de la Cernavoda.

Pana aici toate bune si frumoase. Nemtii vor sa vina sa puna elici, sa instaleze centralele de energie eoliana pe campurile noastre si vor sa investeasca. Numa ca, asa cum e normal, se lovesc de aprobari de acte, de spaga, de cereri si asa mai departe. Mai mult vin romanii  si recunosc ca ei nu pot sa investeasca. Adica degeaba zieceti voi ca avem vant constant si ca putem produce energie electrica ieftin, daca noi nu avem infrastructura. Ceva de genul, producem energie dar nu avem cum sa o transportam. De ce nu avem cum sa o transportam? Pentru ca firele electrice sunt mici, iar mai departe trebuiesc investitii in infrastructura de transport. Investiitii pe care trebuie sa le faca electrica si autoritatile locale. Investitii pe care nu le vor face, pentru ca sunt lenesi, pentru ca nu vor si pentru ca prefera sa se plimbe cu Q7-le decat sa puna osul spre viitorul nostru.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d