Cand se deschide pasajul Basarab?

A mai trecut o luna. Pasajul Basarab trebuia inaugurat in Martie. Oprescu voia pe 8 martie, acum suntem deja in Mai. Si inca mai asteptam.

Pasajul Basarab 29 aprilie 2011 pasajbasarab.net
Pasajul Basarab - 29 aprilie 2011 - pasajbasarab.net

Adineauri stateam sa ma gandesc in trafic, dupa ce am facut 10 minute de la Dristor la Stefan cel Mare, ca ar fi fost nevoie de un pasaj, sens giratoriu sau o mai buna sistematizare a intersectiei de la Stefan cel Mare, pentru ca ac0lo se intalneste fluxul de masini care vine din Pipera cu cel care vrea sa mearga in centru si de obicei se blocheaza. De la Dinamo pana la Televiziune am mai facut juma de ora si am inteles si de ce. Toata coloana de masini se blocheaza in intrarea  si iesirea din Pasajul Victoriei. Si asta pentru ca mai departe n-au unde sa se duca. Pentru ca pasajul Basarab nu este deschis.

Si totusi, nici Nicolae Titulescu nu e o strada pe care se poate circula. Acolo sunt copaci, linie de tramvai si o banda pe sens. Nu are nimeni dorinta ciudata si erotica sa propuna taierea copacilor alora de pe mijlocul strazii, tocmai ca sa se poata circula mai bine. Pentru ca in strada aia inghesuita si greoiae se varsa tot  Stefan cel Mare (prin Iancu de Hunedoara) si pasajul Victoriei.

Acum eu inteleg ca astia de la primarie o freaca si ca se fac ca isi fac treaba, bucurandu-se ca stau blocati in trafic pe bani publici. Asta inseamna munca mai putina si mai mult timp pierdut. Dar oare nimeni nu are curajul in Bucuresti sa faca propuneri de sistematizare a circulatiei, macar sa le puna in dezbatere publica. Si daca dezbaterea publica rezolva ceva, sa se duca in consiliu, sa faca un PUZ, iar apoi sa faca rost de bani.

Hai ca nu e greu. Dar e greu ca cineva sa isi faca treaba.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply