Care-i treaba cu inițialele și Macovei pe Facebook?

Care-i treaba cu inițialele și Macovei pe Facebook?

Hai să vă spun de unde a pornit treaba cu alte inițiale în afară de M pe facebook. Zic deznodământu’ primu’ ca să nu vă țin în suspans, că poate, steagu’ meu, vă grăbiți și voi la muncă să împingeți o hârtie într-o corporație, ceva. A pornit de la bărbată-miu, că e un creativ, că asta face el toată ziua: stă și creează. Link-ul aici, dacă vreți să intrați în horă http://fam.costea.se/macovei/

Untitled
Acu vine partea de hâhâială și de procrastinare (deși eu sper că zic ceva util, da’ orice nebun are mania grandomaniei, ce știu eu). Noi doi și cu plodu’ suntem fugiți din România de doi ani. Am dat cu basca de pământ într-o zi și-am ieșit pe la Nădlac cu tot ce aveam pe viața noastră într-o mașină pe care acu’ nu știu dacă iau 2000€: laptopuri, telefoane, copil și… skilluri. N-am plecat de foame din România, am plecat de draci, de neputință, de oftică. În ăștia doi ani de când suntem duși “de-acasă” la figurat, că la propriu casa noastră e Stockholm, chiar dacă ne mutăm ca țiganii cu cortu’ (de 6 ori în 2 ani), deci.. în ăștia doi ani ni s-au rupt bașcheții de România, da’ nu de români. Românii ăia mișto pe care i-am lăsat în urmă. Mai avem 3 ani și ne luăm cetățenie suedeză, de-abia aștept. Dar, să revenim: al meu e un creativ, pentru că designer e prea puțin spus. Creează concepte și soluții pentru probleme deja existente. Este un întreprinzător un start-up-ist. Drept dovadă că l-au invitat și băieții de la Summitul din Dublin de start-up-uri (noiembrie 2014) să-și expună proiectul. L-au invitat pe moca, în condițiile în care unii plătesc aproximatix 1000 € pe biletu’ de intrare acum. Așadar, pentru că noi doi mai avem un as în mânecă, și aceea este cetățenia și dreptul de vot pentru voi, am zis că hai, bă, să punem umăru’ să-i scoatem pe oamenii ăștia din rahat. Hai să mergem pe 16 noiembrie la vot la ambasadă în Stockholm, chiar dacă e la 20 km și o să ne usture la portofel parcarea. O facem pentru voi și în mare parte din antipatie pentru bezmeticu’ ăla de Ponta. Nu mă pornesc pe subiectul ăsta că stați până mâine pe budă să citiți articolu’ ăsta și mă-njurați.

Ok, de votat împotriva lu’ Ponta, votăm. Noi ne-am decis s-o suținem pe Macovei. Pare cel mai decent candidat din perspectiva noastră. Hai să facem mai mult, am zis. Am pornit ideea cu logo-ul inițială pentru fiecare, că poate nu pe toți susținătorii doamnei îi cheamă cu M, nu? Al meu a lăsat un comment și pe pagina doamnei, drept urmare au pornit și ei oficial trendul cu inițialele la sugestia lui. Dar cum domnu’ Costea e un perfecționist freelancer, a zis că dacă tot e propriul șef și și-a dat singur o idee, să o și execute, ca să dea exemplu de urmat angajatului. Și a pus mâna al meu și a făcut toate literuțele alea de le vedeți sus în link pe culori, ca să placă la toți mușterii. O zi de lucru la el, nu vă închipuiți că e ca o zi de lucru la stat când îți pui curu’ pe un scaun și aștepti să vină pauza de masă și apoi să rupi ușa la 3 că s-a terminat programu’. O zi de lucru la el înseamnă în primul rând niște sute de euro pe care i-a pierdut nelucrând pentru un client, dar i-a investit în Macovei. Înseamnă 12 ore cu pauză doar de pipi, cu laptopu-n brațe. Așa că eu zic ca măcar din solidaritate pentru niște renunțiști de Românie să vă mișcați și voi cururile la vot când o fi cazu’ pentru voi, nu pentru noi. Nu zic s-o votați pe Macovei sau să nu-l votați pe Ponta (ba da), dar urniți-vă naibii, măcar.

Fapt: știați că suedezii au fost la vot în procent de 83%? Și analiștii lor ziceau că e un procent mic. Poate vă spune asta ceva.

S-auzim de bine.

Rox

Leave a Reply

%d