Cat ai economisit luna asta?

La inceputul lunii imi propuneam sa economisesc bani luna asta, sa cheltui mai putin si sa fiu mai chibzuit. Incerc acum sa imi adun pe foaie cheltuielile, sa vad unde am iesit in plus, unde am iesit in minus, ce am gresit, cat am economisit si de unde mai pot renunta la ceva ca sa economisesc mai bine.

Sfarsitul lunii totalul cheltuielilor.

Nu stiu cati dintre voi va pastrati bonurile de benzina. Eu le-am pastrat aproape pe toate in cotiera de cand am luat masina. O sa fac un calcul cand voi avea timp sa adun  vreo juma de kilogram de bonuri.  Dar bonurile de peste luna, le pastrati? Stiti cat cheltuiti in fiecare luna? Sau va nimeriti ca ati ramas fara bani la un moment dat?
Spre exemplu eu nu reusesc sa-mi pastrez bonurile de peste luna, dar daca ma pun la masa imi amintesc exact ce cheltuieli am facut si cam unde am dat banii si pe ce. Dar nu-i asa, atunci cand nu-i mai ai e deja prea tarziu ca sa regreti asta.

Am economisit luna asta?

Facand calculul asta am ajuns la o concluzie trista. Nu stiu daca am economisit luna asta, pentru ca am avut niste cheltuieli neprevazute si am avut si niste bani in plus, tot neprevazut. Ati spune ca e bine sa ai bani in plus. Dar nu e bine, asta inseamna ca iti pierzi echilibriul financiar, te trezesti acum ca faci mai multe, ca cheltuiesti mai mult, iar la finalul lunii ajungi la concluzia ca ai aruncat banii pe prostii, lucruri care nu iti trebuie sau de care puteai sa te lipsesti eventual.

Si totusi am economisit.

Ziceam ca am avut cheltuieli neprevazute, dar cu toate astea am reusit sa imi platesc o rata in avans, deci luna viitoare voi putea sta linistit. Cand am inceput testul nu mi-am pus in cap, vreau sa economisesc atatia bani. Nu cred ca asa merge treaba. Asa incat am fost atent la cheltuieli. Am incercat sa ma incadrez in limita de cheltuieli zilnice si da, am renuntat la cola pentru o bucata de timp. Nu am renuntat si la bere, dar aia 2 litri de cola de la munca, cu inca 2 litri de cola de acasa, adunati in 31 de zile dau o suma care iti atrage atentia.

Daca ar fi sa ma gandesc la o suma corecta, am economisit 1.000 de lei, pentru ca iata am platit o rata in avans deja. Si chiar daca banii aia nu ii pot pune acum in depozit, ii voi avea cu siguranta luna viitoare la dispozitie. Si daca sunt in plus sunt deja bani buni de pus  la Depozitul SUCCES BCR. Si acolo stii ca banii stau bine, ca nu te atingi de ei, ca atrag dobanda, iar ca mai tarziu cand vrei sa iti iei sa zicem o masina misto cu 7.000 de euro, tzac, pac, iata banii de unde nu sunt.

Si ma repet. Nu sunt economii uriase, sunt chestii de atentie, de finete. Un suc acum, un pachet de tigari maine, dar astea taiate in fiecare zi te ajuta sa fii mai cumpatat si sa si economisesti in vremurile astea tulburi.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply