Cat de aproape suntem de razboi

Cat de aproape suntem de razboi

Saptamana asta un infografic de la washingtonpost a facut incojurul tarii, toata lumea aratandu-se alarmata de evenimentele din Ucraina. Si pentru ca am fost acolo, aproape de Ucraina, nu va pot spune decat urmatoarele lucruri. Asa si? Se bat rusii cu rusii. Unii mai beti, altii mai putin beti. Lasati-i in pace sa se rezolve singuri si nu va temeti de altele. Atat Putin, cat si Obama stiu foarte bine cum sa negocieze asta diplomatic, pentru ca amandoi au de castigat. Mai mult decat atat, toata Europa e cu ochii acolo, doar pentru ca toti depind de gazele din Rusia.

De altfel, ceea ce face NATO acum, cu intensificarea prezentei, cu exercitiile militare de la granita, nu e nimic altceva decat o atitudine normala, pe principiul vezi ca suntem si noi aici daca mai incerci ceva.

Pana una alta, miscarile de trupe in Ucraina sunt acestea.

w-RUSI
Miscarile trupelor ruse si Ucrainiene – click pentru marire

Unde suntem noi? Undeva la margine, dar nici nu avem de ce sa ne temem de ceva. E o situatie care vine din cauza lipsei de actiune politica si a scandalurilor de la Kiev. E simplu. Atat timp cat in Capitala e rascoala, toata tara are de suferit atat timp cat nu exista o putere executiva / legislativa, centrala care sa coordoneze si sa administreze tara. De asta Crimeea a plecat la Rusia, de asta se rascolesc acum celelalte localitati din estul Ucrainei.
De fapt acelasi lucru s-a intamplat si in Romania la inceputul anilor 1990. Ne amintim aici de mineriade, de evenimentul Piata Universitatii, dar si de evenimentele de la Targu Mures. Totul seamana la fel. Numai ca atunci, la noi, rusii au stat la granita si si-au linistit armata in Moldova. Desi zvonurile erau ca ar fi putut interveni la noi. Cam la fel se intampla acum si in Ucraina. Deci sa ne linistim. E relativ ceva normal, datorat schimbarilor violente politice.

Cat despre mersul in armata. Oh, abia astept.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply