Cat de liber e internetul? E liber! Asa trebuie sa ramana!

Cat de liber e internetul? E liber! Asa trebuie sa ramana!

Pe 5 iunie va avea loc la Bucuresti o conferinta interesanta organizata de ANCOM, autoritatea romana in reglementarea comunicatiilor digitale, despre neutralitatea retelelor si sustenabilitatea internetului. Sarim peste faptul ca la conferinta vor fi prezente destule persoane dubioase care vor denatura discutia, sa vorbim despre ceva concret acum.

Daca vreti sa cititi si sa intelegeti articolul mai departe, va rog sa raspundeti la aceasta intrebare.

[poll id=”74″]

Si nu am pus intrebarea asta degeaba. Pentru ca in termenii si conditiile facebook se spune urmatorul lucru:

Se vede clar ce e inrosit acolo? Daca nu click pe poza ca sa o vezi mai mare. Eventual click pe scroll-ul mouse-ului ca sa se deschida in fereastra noua.

Bun, atunci sa ne uitam in termenii si conditiile Facebook la ce inseamna public.

Daca ati fi citit termenii si conditiile Facebook ati fi stiut asta. Pentru ca acolo totul e mai simplu. Pui informatia publica pe Facebook o vede toata lumea. Nu o pui publica, iar unul din prietenii tai sharuieste informatia ta, care nu este publica, si o face publica. Atunci informatia pe care tu ai pus-o pe Facebook si nu e publica, dar a fost sharuita public de catre unul din prietenii tai devine publica.

Ce inseamna public, e iar extrem de simplu. Public inseamna public, adica ca oricine o poate vedea, oricand, oricum. Punct. Mai mult decat atat se specifica acolo ca informatia ta (poza, status, link, whatsoever) poate fi asociata cu numele tau chiar si in afara Facebook. A se citi corect, poate fi asociata, nu ca trebuie sa fie asociata, nu ca va fi asociata, ci doar ca poate.

Asa incat le recomand celor care vocifereaza faptul ca o poza trimisa de ei pe Facebook, care a fost sharuita de sute de persoane si preluate cu link, nume si sursa de catre presa sa isi stearga contul de Facebook. Nu de alta, dar insasi Facebook spune acest lucru tot in termeni si conditii. Vezi mai sus punctul cu network.

 

De asta Facebook este acum cea mai accesata pagina de internet. De asta e cel mai mare market place, hai sa ii zicem piata ca cu asta suntem obisnuiti. De asta Facebook e cea mai mare piata din internet. Obisnuiti-va cu ea. Inteleg ca 4 milioane de romani si-au facut cont pe Facebook in ultimele 6 luni si ca acum au descoperit internetul. Foarte bine, asa functioneaza. Mergem mai departe.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: