Cat praf poate fi in Bucuresti?

Oricum mai mult decat anul trecut.

Azi[nn. – ieri] la 4, pe Podul Grant nu se vedeau blocurile din Crangasi de pe pod. Asta nu din cauza de soare, de lumina prea puternica, ci din cauza de praf si fum.
La ora 20, era un pic de vant ce s-a intetit in urmatoarele minute. Ceva normal as zice, ca in Bucuresti cam bate vantul de obicei. Eu fiind cu masina ma simteam oarecum protejat de vant, desi incercam sa merg pe mijlocul strazii ca nu cumva sa zboare vreun copac sau panou publicitar in directia mea.  In schimb am reusit sa vad o groaza de gunoaie luate de vant, rafale de praf, rafale de pungi si frunze uscate … si ma intreb.

In Bucuresti avem servicii de salubritate? Aici se strange ceva? Sau doar se sta si se asteapta ca natura sa isi faca de cap singura?

Ma uitam la saracii oameni care au fost prinsi afara, nu stiau cum sa se adaposteasca, cum sa isi acopere fatza. Am avut momente in care nu reuseam sa vad masina de la  2 metri din fata mea, ci doar praf luminat de farurile masinii.

Si totusi … unde naiba traim? In desert? Sa ne specializam si sa emitem avertizari de furtuni de nisip? Sa schimbam filtrele masinilor cu alea din Orient?

Iar voi va luati de mine ca ma plang ca s-au redus niste spatii verzi intr-un oras  oarecare.    Credeti ca ploaia asta o sa spele praful? Nu, il va strange doar  pe marginea strazii, ca urmatorul moment de vant sa-l ridice iar in plamanii nostri.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: