Cate servere are google?

cate servere are googleNimeni nu stie exact cate servere are, iar multe din companiile de hosting nu prea vor sa declare lucrul acesta. Oricum undeva prin 2007 se spunea ca Google a depasit milionul de servere raspandite prin toata lumea, iar din estimari in estimari s-a ajuns la poza asta.

Si daca in 2007, la nivelul de trafic de atunci, Google depasea bariera milonului, acum oare cate are? Si oare cat curent consuma, stiind faptul ca un server intel 2 U poate avea surse de 1.5 Kw. Si de aici ne amintim de ce google vrea sa se implice in energie ieftina si ecologica.

Poza e de aici si deschisa mare se vede spectaculos.

Si daca tot ziceam de google, pe langa afisarile publice de rezultate in timp real ale cautarii, au aparut si modificari in algoritmii de indexare. Drept urmare in paginile de webmasters au aparut si rezultate mai relevante ale keywordurilor relevante pentru siteul respectiv. Totodata s-a pus in functiune niste restructurari la nivel de indexare ale lui google. Cu alte cuvinte, cam toate blogurile romanesti au suferit un refresh fortat din motoarele de cautare, iar cam totul o ia de la capat. Mai bine de data asta, sper.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply