Ce este in manualul de istorie?

Prin ce clasa se mai invata istoria contemporana a romanilor la scoala si ce este in manualul ala de istorie legat de revolutia romana? Adica au trecut 21 de ani, trebuie sa fie ceva in cartea aia de istorie, un capitol ceva. De asemenea ma astept sa fi intrat deja in manualul de  istorie si anul in care se lansa PROTV.

Pentru ca noi suntem o natiune binecuvantata, am urmarit in seara asta pe TVR1 un documentar facut de niste nemti in 1992, despre evenimentele ce au fost in decembrie 1989 in Bucuresti. Am rememorat astfel evenimentele pe care eu le vazusem fara culoare acasa.

Si intrebarile logice. Noi suntem atat de controlati politic incat nu avem voie sa ne reamintim ce am facut atunci, trebuie sa faca altii asta? TVR de ce nu a fost in stare sa realizeze nici in 2010 un documentar sau macar sa puna cap la cap imaginile din 1989 pe care ei insisi si le-au filmat? (aici nu amintim de imaginile care au plecat la propriu pe poarta). Va avea oare curaj TVR sa recunoasca cat si ce au manipulat pe post in zilele alea? Cat a fost pe bune si cat li s-a dictat cum si ce sa spuna in emisie? Si oare cati ani ne vom mai lauda de fiecare data in preajma Craciunului cu crimele facute de noi, in direct, la televizor?

Mai departe ca cine a tras in noi, deja nu mai e interesant, TVR tocmai isi cumparase betacam-uri inainte de revolutie.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: