Ce inseamna arta

Arta nu mai e ce stiam noi. Arta nu se mai face la palatele regilor francezi, sau in cine stie ce cafenele obscure imbibate cu miros de opiu, mai ales nu se face pe Lipscani, sau pe strazile din Paris unde stau artistii sa iti faca portretre rapide din carbune.

Arta nu mai inseamna arcuri de triumf, statui, sculpturi, gradini si asa mai departe. Nici macar picturi, nici astea nu mai sunt la moda, sau nu mai atrag multi adepti.

1432061328 3d6f58e00d

Acum arta inseamna fotografie, video, photoshop, desene pe pixeli, 3D si alte nebunii. De asta sambata seara n-am vazut in Piata Constitutiei un Van Gogh, un Rembrandt, un Grigorescu, sau Stefan Luchian.

Acum cred ca trebuie sa acceptam arta noua ca fiind graffiti-urile de pe metrou, graffitiurile de pe pereti, proiectiile 3D,  muzica electronica, pozele aranjate in photoshop, lumea virtuala si ireala in care chiar daca vrem sau nu vrem … traim.

Exemple de arta moderna intr-un slideshow aici.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: