Ce s-a intamplat de fapt la Londra. Reactia ambasadorului Ion Jinga

Ce s-a intamplat de fapt la Londra. Reactia ambasadorului Ion Jinga

Update. A aparut declaratia, de descarcat, printat si completat. La sectia de votare doar se semneaza si se pune data in fata comisiei.
Declaratie

Am primit de la Londra, urmatorul video. In el veti intelege de fapt de ce nu s-a putut vota acolo. In primul rand nu s-a putut vota, pentru ca voturile au fost furate. Apreciez si multumesc votantilor din strainatate, comunitatii romanesti de afara care a vrut sa voteze si nu a putut sa faca acest lucru. Insa vina nu a fost a lor. Vina a fost a sistemului. Acest sistem care in momentul de fata guverneaza Romania si vrea si presedintia acestei tari. Acelasi sistem.

Mi se spune ca la Londra, cabinele nu erau acoperite si ca orice alt alegator putea vedea ce voteaza cel din fata. Si ca la Wembley erau doar doua cabine de vot.

 
Aparent a fost vina “partidelor” care nu au trimis suficienti reprezentanti in sectiile de votare, astfel incat sa fie suficiente partide.
Altfel, avem probleme grave cu formularul ce trebuie completat. Teoretic, Victor Ponta a decis ca acest formular sa fie completat de acasa. A fost pe net, nu ii gasesc un PDF acum sa il urc aici, dar cum apare vi-l pun la download. Formularul asta despre care am tot vorbit, pentru cetatenii de afara, se completeaza de acasa si se pune data si semnatura pe el la sectia de votare. Asta e teoria. Decizia si practica acestui fapt, trebuie luata de Biroul Electoral Central. Aceasta decizie nu a venit inca. Ultimul comunicat al BEC este acesta:

Comunicat_nr_25

 

In concluzie, aparent la urmatorul tur de scrutin, vom avea parte de alegeri calumea in afara. Practic, nu se stie daca nu incercati. Deci mergeti la sectia de votare si urcati pe Facebook tot ce vedeti acolo, tot ce nu e bine. Romania e pregatita sa va sustina. Noi tipam aici si va multumim pentru gestul vostru.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply