CI module pentru RCS?

Multe tari din lumea asta au trecut de la televiziunea analogica la cea digitala. Asta pentru o calitate mai buna a serviciilor, pentru o imagine mai clara, pentru videouri in format high definition, pentru o interactivitate mai buna cu telespectatorul.

Si Romania ar trebui sa renunte la televiziunea in format analogic peste cativa ani. Noi suntem mai fraieri si nu suntem in stare sa evoluam tehnologic, deci e mai complicat. In schimb operatorii de cablu ofera deja servicii de televiziune digitale sau pseudo digitale.

In Bucuresti sunt 13 televiziuni care emit deja free to air in DVB-T. In schimb pe cablu aceste televiziuni sunt transmise codat. Drept urmare eu nu pot sa vad PROTV HD sau Sport.ro HD decat daca schimb antena de cablu cu cea de camera, pentru televizorul meu cu tunner digital incorporat. Iar televizorul meu mai are o functie misto, pe care o au cam toate aparatele de tip HDTV. Ea se numeste CI module.  Acesta este un card pe PCMCIA ce se baga in televizor sau in setop box care permite decodarea programelor tv.

Cum RCS-ul te obliga sa iei setop box-ul  daca vrei sa receptionezi canalele digitale, pentru utilizatorii care n-au televizoare digitale, eu cum am, vreau sa nu iau setopboxul. Drept urmare vreau un CI module pe care sa mi-l bag in televizor si care sa-mi decodeze semnalul de la RCS. Cum oficial cei de la RCS au spus ca n-au asa ceva si ca probabil vor face asta in cine stie ce viitor, vine intrebarea logica: are cineva CI module? Se poate cumpara si coda de undeva un astfel de CI module? Nu pentru HBO si cine stie ce alte programe HD straineze, ci pentru cele romanesti.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: