CITATE (RE)CITATE…

Nimic mai actual decat Nenea Iancu, in peisajul evolutiei societatii romanesti postdecembriste. Este opinia impartasita de marea majoritate a celor care-si mai permit luxul de a GANDI, de a se ghida in viata dupa CRITERII VALORICE si PRINCIPII MORALE.

Asa cum Nostradamus se pare ca a prevestit mersul lumii peste milenii, la scara mai mica, I.L.Caragiale poate fi multumit ca citate din personajele sale sunt redate in discursul oamenilor politici de astazi, adica al ALESILOR NOSTRI…!!!

De ce nu am votat un doctor la Primaria Capitalei? Printre multe alte argumente impotriva, nu mi-a placut de fel faptul ca isi citeste toate discursurile si interventiile, ca un adevarat activist ce se pretinde a nu fi… Ca un politruc inregimentat intr-un partid unic, ce se pretinde a fi, paradoxal, omniindependent… Un amestec perfid si pervers de Farfuridi si Branzovenescu, Catavencu si Girimea, Dandanache si Cetateanul turmentat… Smecheria, mitocania si marlania, ridicate la rang de principii populiste de cucerire a electoratului… Si, culmea, cu acdest discurs a reusit sa convinga si sa invinga… DOAR PE UNII insa…

Celor care au baut din nou paharul amar al dezamagirii, le amintesc un citat din Pastorel, pe adevaratul sau nume Al.O.Teodoreanu, fratele lui Ionel Teodoreanu… In volumul sau Interpoculla, regasim un catren la fel de actual astazi, ca si atunci:

“Nu-ti irosi elanul

Vorbindu-i delicat!

Nu stii ca mitocanul

Se naste ofensat?”

La buna vedere… Cat despre auz… numai de bine, ca de rele ne-om fi saturat cu totii…

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: