Clientii nostri … sa ne batem joc de ei

In seara asta am dat o replica din ciclul “axiomele lui Piticu“: 6 minute, hai sa fumam. (pentru ca pauza de publicitate din film avea 6 minute drept urmare timp de fumat).

Cum tigara s-a terminat mai repede decat pauza de publicitate am reusit sa mai prind niste aberatii de reclame platite cu bani buni pentru a prostii clientii.  N-am nimic impotriva lor ca doar de asta sunt reclamele, sa prosteasca clientii, dar ma asteptam sa nu faca de doua ori aceeasi greseala in ani diferiti … si aici ma refer la reclama de la Ciuc, aia cu cerbul, idioata, enervanta si …. a venit iarasi iarna ..

Pe langa asta, suntem niste oameni magnifici. In situatia de criza globala in care ne aflam, pretul barilului de petrol s-a prabusit drastic din cauza lipsei de cerere. Adica nu mai au oamenii bani sa cumpere benzina, nu mai cumpara si astfel producatorii au scazut pretul ca sa aiba totusi ce vinde.
La noi e exact invers, au venit sarbatorile preturile au sarit in aer. Adica e benzina 3 lei (cel mai mic pret din 2004, dar isi revine iar ca a sarit euro), iar toate produsele la care te puteai uita intr-un magazin sunt cel putin cu 30% mai scumpe.  Un exemplu simplu, camasile care se vind cu 35 de lei si cravata, au ajuns la 55 lei, dar si tigarile … preferential cu vreo 0.3 lei mai mult.

Asta in speranta unui profit cat mai mare. Nu de alta dar lumea nu mai are servici, nu are ce cumpara, iar vanzatorii cresc preturile pentru ca nu mai au vanzare, dar trebuie sa aiba acelasi profit !!

Si pentru ca economia in tara asta inseamna care fura mai mult, care vinde mai mult cacaturi fara nici un fel de jena … azi avem clipul 2 din resigilate Emag.  Maximul absolut in batjocura impotriva clientilor. Adica da ba … noi stim ca voi sunteti clienti prosti care nu va pricepeti la calculatoare, dar avem o oferta pentru voi, cacaturi pe care noi le-am scapat pe jos sau nu le-am asamblat cum trebuie, sau le-am facut din bucati vi le dam la un pret mare … sau foarte mare.  Si sa luam o oferta la intamplare: Stare: 2 pixeli defecti, zgariat pe rama, ambalaj original deteriorat Garantie 12 luni.  Iar asta va spun eu, e un monitor pe care au incercat sa-l vanda si l-a refuzat clientul sau l-a adus inapoi a doua zi, iar emag a trebuit sa-l schimbe ca asa scrie in garantie in limba engleza. Si mai e una … TOATE monitoarele cumparate de la Emag in ultimele 6 luni au pixeli morti. Si sa nu zica cineva ceva de curentul pe care sunt tinute ca am niste baieti care ii pot explica astea mai bine.  Iar garantia e facuta acolo cat sa nu poti comenta.

Sa traducem simplu ultima reclama emag: vrei un laptop ieftin, ia de aici cacatul asta de care noi ne batem joc si te poti lauda prietenilor ca ai laptop. Si asta in rate, la 30 de lei pe luna. Cine nu-si permite?

Sa nu ma intelegeti gresit, nu spun ca vreau sa se cumpere numai produse noi (parca as fi tariceanu), spun numai ca daca tot n-ai bani, de ce sa cumperi cacaturi in loc sa cumperi ceva care chiar sa te tina, unde intretinerea sa fie foarte mica.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: