Crontab

Pe la ora 3 dimineata serverul meu executa niste procese din cron. Procese de administrare, adica trimite mailuri cu logurile zilei, erori si asa mai departe, in timp ce cron-ul este serviciul ce se ocupa de efectuarea unor procese la un moment dat, echivalentul in linux al Scheduled Tasks din windows.

De vreo cateva nopti, la fix ora 3, pentru ca atunci incep stirile la televizor … televizorul meu se stinge, neoanele se sting … becurile palpaie, laptopul se sesizeaza si trece in modulul de baterie. Imediat apoi isi revin toate, televizorul se aprinde, neonul palpaie, becurile lumineaza normal. Calculatorul mare nu face nimic, nu se stinge, nu se reseteaza, pentru ca are o sursa mai puternica. Ca sa intelegeti mai bine toate astea se intampla intr-o fractiune de secunda.
Suficient cat sa imi strice televizorul, suficient cat sa imi arda becuri, suficient cat sa se strice sursa de la calculator.

Hai sa zicem ca sunt caderi de tensiune la ora 3 dimineata in reteaua electrica, dar in fiecare noapte ?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: