Cum arata datacenterul si serverele Facebook

Facebook e cea mai open-source companie din lumea asta cred. Blogul lor, pagina inginerilor tehnici m-au ajutat pe mine foarte mult pana acum. Si pentru ca facebook este pentru a imparti cu toata lumea experientele fiecaruia, acestia isi anunta public tot ceea ce fac. De la cum au facut lightbox-ul de imagini, cod, css si tehnologie, la cele mai detaliate lucruri tehnice. De la ei m-am inspirat cu multe in ceea ce priveste optimizarea unui site intr-o arhitectura.

Acum ei se lauda cu cel mai nou datacenter. Dar si cu serverele facute de intel si AMD pentru ei.

A se vedea cat ram au fiecare dintre servere, ce hard si de aici va deduceti fiecare cam ce au nevoie serverele facebook.

In schimb tehnic, pe scurt, datacenterul asta nu are racire pe baza de aer conditionat, ci doar naturala, folosind aerul de afara, printr-un sistem ingenios de racire si umezire a aerului. Au economisit astfel multa energie eletrica si au inlocuit UPS-urile generale cu unele mici pentru fiecare rack in parte. De asemenea folosesc curent si din cel furnizat de porturile ethernet.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply