Cum bei cafeaua dimineata?

Acum cateva zile va intrebam daca mai beti cafeaua dimineata, daca da cum si daca mancati dimineata acasa. Asta cu mancarea cred ca e putin cam trecuta, doar din prisma faptului ca eu nu mai mananc dimineata de prea mult timp ca sa-mi aduc aminte (de asta sunt si asa de suplu).

Si ma gandeam ca pentru alea trei minute de somn in plus ai putea foarte linistit sa nu bei cafeaua casa, ci sa o bei pe drum. Intr-0 vreme cu trafic infernal voiau unii sa faca pitstopuri de cafea pe traseul Berceni – Aviatorilor pentru soferii care stateau in trafic. Nu le-a iesit ca a inceput sa se circule, dar totusi pentru cei care merg la metrou? Si acum ma gandeam ca te trezesti dimineata cu noaptea in cap si ca dormi pe tine si cobori la metrou sau astepti in statie tramvaiul, troleul sau alt mijloc de transport in comun si ai vrea o cafea. N-ai de unde asa ca inghiti in sec.

In Statele Unite am coborat la ora 6 dimineata in lobby-ul hotelului sa fumez o tigara, pentru ca ma trezisera niste evenimente de seara de aici si nu mica mi-a fost supriza cand am vazut ca tot lobby-ul era plin de oameni care beau cafea, iar la starbucks-ul de acolo era coada de 10 minute de asteptat. Asa ca m-am pus si eu la coada.  M-au intrebat cand am ajuns in fata cum ma cheama si ce cafea vreau. Si asta dintr-un motiv simplu. Au scris pe cana de cafea numele meu, iar cand mi-au inmanat cafeaua mi-au zis pe nume: Hey Cris, your venti latte!  Am luat cafeaua si am iesit afara sa fumez, iar asta facea cam toata lumea care mai fuma pe acolo. In schimb pe strada mergeau multi cu cafelele in mana.

Si ma gandeam ca si la noi se poate chestia asta. E un Starbucks la Piata Sudului, ce misto ar fi pentru cei din Berceni sa plece cu 5 minute mai drevreme, sa se duca sa isi ia o cafea si sa astepte dupa aia cuminti metroul, trezindu-se pana cand ajung la munca si ajungand acolo dornici de munca si voiosi. Dupa care mi-am dat seama ca mall-ul unde e Starbucks nu se deschide pana la ora 10, deci faza cu cafeaua la metrou pica pentru matinali.

Si totusi, de ce n-avem si noi o cafetarie din asta normala in punctele cheie ale oamenilor care ar vrea o cafea?  Un Starbucks, sa zicem, o cafetarie care sa dea cafeaua in acelasi ambalaj, la fel de mare, pe care oamenii sa o bea pana cand ajung la munca. Da, am avea ambuteiaje in trafic cu desteptii care ar opri masinile sa isi cumpere cafea, dar i-ar ajuta pe cei care merg cu mijloacele de transport in comun. Si daca am face asta pasul doi ar fi sa amenajam si cosuri de gunoi si sa ii educam pe oameni sa arunce paharele de cafea folosite in spatiile special destinate.

Si totusi, ar prinde?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: