Cum furam stiri, azi agregatoarele

Nimic nu urasc mai mult in internetul asta decat agregatoarele de stiri. Adica acele situri care inregistreaza tot soiul de linkuri de pe net, genereaza continut la ei pe site, cu linkuri interne la ei pe site cu un singur scop: acela de a aparea in google cat mai in fata, de a avea cati mai multi vizitatori din motoarele de cautare.
Aceste situri copiaza rss-ul de pe alte pagini web, il insereaza la ei in baza de date si genereaza astfel linkuri interne pentru cuvintele copiate prin rss. De exemplu titlul articolului astuia ar veni ceva de genul http://seosopam.ro/blog/2008/08/25/cum-furam-stiri-azi-agr . Chiar daca mai tarziu exista link pentru articolul asta, indexarea se face pe linkul lor cu titlul si produsul meu.

Adica siturile astea nu produc nimic, nu investesc nimic, n-au costuri, n-au resurse, au doar profit. Asa oricine isi poate face un site agregator si trage cu el tot continutul internetului. Cu ocazia asta ajunge sus in motoarele de cautare pentru ca are tot timpul continut nou. Nu are continut relevant si nici macar nu e continutul sau, dar are tot timpul continut nou.

In acelasi timp paginile de net producatoare de continut sunt defavorizate de catre aceste situri de seo spam, incercand sa se mentina in top la cautari google.

Sa o luam altfel, de cate ori ati cautat pe google ceva … si in fata voastra n-au aparut intai siturile cu agregare de continut, iar situl relevant pentru cautarea voastra se afla mai jos? De asta in internetul romanesc primele rezultate in google nu sunt cele mai relevante de cele mai multe ori si nici macar nu sunt cele mai accesate.

Putem contracara cumva astea? Nu, pentru ca ele nu sunt interzise. Dar nici nu sunt corecte din punct de vedere al marketingului, al optimizarii si al informarii utilizatorilor. Nu putem decat sa alcatuim o baza de date cu toate aceste pagini de net pe care sa le raportam la google ca seo spam, sa le afisam si sa le promovam ca lumea sa nu intre pe ele.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: