L-am cunoscut pe John Carter

Am fost sa vad John Carter. Nu vazusem trailerul filmului, nu citisem nimic si drept urmare nu stiam la ce sa ma astept. De fapt asa e mai bine de vazut un film, pentru ca atunci cand nu stii la ce sa te duci surpriza e mai mare si mai intensa. De cele mai multe ori e si mai buna. Inainte de film am avut parte de un spectacol pe gheata cu balerine si acrobatie.

Filmul e ecranizarea unei povesti a individului John Carter. Acesta moare imediat ce isi cheama un nepot sa il viziteze. Iar nepotului i-se inmaneaza un jurnal in care John Carter ii povesteste toata viata lui si aventurile sale.  Ca sa va spun doar putin din poveste, John Carter era in cautarea unei mine plina cu aur. La un moment dat fugind de indieni gaseste acea pestera, iar acolo da intamplator peste un om pe care il omoara.  Si exact inainte ca acesta sa isi dea duhul este teleportat pe Barsoom, acolo unde fiind alta gravitatie si alte legi ale fizicii, al nostru John Carter castiga puteri speciale.

Pe Barsoom sunt o groaza de aventuri, recomandabile pentru orice varsta. De la nave zburatoare care merg cu energie solara, la martieni si tot soiul de specii de humanoizi. Iar John Carter e pus intre ciocan si nicovala de cele mai multe ori. Si de cele mai multe ori reuseste sa se descurce. Astfel incat salveaza planeta de la distrugere. In schimb, nu se salveaza pe el, nu inca. Pentru ca pe planeta aia sunt si forte rele, pe care nu toti le pot vedea,  iar acestea pot avea un punct culminant care nu isi afiseaza deznodamantul nici cand se termina filmul.
Asa incat trebuie sa-l vedeti.

Ma rog, probabil e cam lung pentru gusturile unora, dar seara e chiar perfect. E recomandabil sa mergeti si cu copii la film, iar cel mai bun loc de vizionare este la cinema.

 

Daca vrei sa citesti textul in non-basoomiana click aici

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: