Cum m-am lasat de fumat

bomb

wallpaper frumos.
Era prin 2005. Aveam o pretena scorpion, roscata, rockerita si al dracu de buna. Fumam, stateam pe net, beam 2 litri de bere pe zi si fumam. 4 pachete de Lucky Strike pe zi. Doar 4. Era cam 4 lei pachetul. Ajunsesem la 16 lei pe zi … dati numai pe tigari, uitand de bere, de mancare si de taxi.

La un moment dat, am avut o criza de nervi. Ca deh, daca fumezi faci crize de nervi mai usor. Nicotina nu numai ca iti linisteste circulatia sangelui, mai mult ti-o da peste cap si incepe sa te agite exact atunci cand nu trebuie. Atunci am zis ca decat sa mai fumez, mai bine nu mai fac nimic si ca asta va fi ultimul pachet de tigari pe care-l voi mai fuma vreodata. Am luat astfel un Marlboro rosu, ca e mai tare si mai puternic, si bere. Eram linistit, totodata bucuros ca se va termina curand, astfel incat voi scapa de acest drog.
Si cum se facea 12 noaptea, la 12 fara 10 m-am dus in bar, am luat un coniac … l-am dat voleu, am fumat nervos ultima tigare, am savurat-o, am tras-o adanc in piept. Si am stins-o.

_

_

Peste 3 zile m-au apucat fribilatiile, mi se facuse foame rau si ardea plamanul. Am reusit sa dorm. Pentru ca atunci eu eram propriul meu manager. Am dormit si am mancat mult. Apoi … am fost nervos. Pana la ziua 10.
Dupa o luna deja aratam foarte rotunjor si voios. Scosesem nicotina din mine, desi dimineata mai scuipam muci galben.
Atunci am avut iarasi curajul sa pun punct si sa o iau de la capat. Un nou inceput, de la zero.

M-am apucat de fumat, iar, dupa 5 luni din cauza unor diferente de pareri, cum au fost cele de mai jos.
Acum sunt mandru ca rar depasesc un pachet de kent 8 pe zi, iar imi scuip in fiecare dimineata amarul. O sa mor, iar asta nu ma supara. Ma face sa sper ca poate o sa fiu mai realist candva si o sa incetez din nou. Oricum la un moment dat o sa incetez oricum.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply