Cum opresti un oras?

Le opresti intreprinderile. Si de ce toata chestia asta e strans legata de ceea ce s-a intamplat in fotbal?

Pai … simplu, Arpechim Pitesti a fost sponsor al lui FC Arges, echipa de fotbal a retrogradat in B, mai nou era si sub alt patron. De aici, urmeaza ca orasul nu mai e profitabil, nu mai are investitii …. respectiv …. hai sa plecam de acolo si sa inchidem tot ce se poate. Eventual facem un Mall, ca sa avem unde spala niste bani si / sau …. sa oferim servicii proaste.

Da, s-a inchis combinatul petrochimic ce producea 50% din petrolul pentru Petrom. Ceea ce inseamna ca va creste pretul benzinei. Dar, e si vina lor. Nu de alta dar argesenii sunt recunoscuti pentru faptul ca sunt zgarciti. Pana si cu propiile buzunare.
In schimb, faptul ca s-a oprit Arpechim-ul e exact cum se intoarce totul impotriva ta.
Pentru cei care nu stiu, combinatul petrochimic din Pitesti n-a mai fost oprit de foarte multi ani, de cand devenise profitabil. De asemenea combinatul nu era pregatit niciodata de oprire, trebuia sa functioneze in foc continuu, la ordinele de la comitetul central.

Singurul pericol ce este acolo pe langa benzina si titei sunt cele cateva zeci de rezervoare de hidrogen ce sunt la suprafata (!!) in apropierea autostrazii. Un dezastru acolo ar insemna sa dispara de pe harta orasul Pitesti si sa se sparga geamurile din cartierele bucurestene Drumul Taberei si Militari. … Iar asta planeaza de prea mult timp, insa se tine in grija buna.

Dar, pana la accidente din astea … nu mai e mult, atat timp cat 2.000 de oameni nu mai au unde sa lucreze.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply