Cum se sparge contul de Yahoo!

Ce mai face contul tau de Yahoo! ?

cum se fura parolele pe yahoo

Mai stii ce intrebari ai pus la securitatea contului de Yahoo? Mai stii si raspunsul la intrebarile astea? L-ai da asa, la oricine, cum iti apare in lista de messenger? Si bineinteles ca intrebarile alea sunt cu raspunsuri pe bune. De genul unde ti-ai petrecut luna de miere? La mama acasa nu?

intrebare de securitate internet yahoo messenger cont spart

Pentru asta sunt necesare raspunsurile alea. Dupa care individul ar putea sa va reseteze parola si sa obtina astfel acces in contul vostru de Yahoo!, iar mai departe va apeleaza toti prietenii de pe messenger cu mesajele de mai sus.

Ce poti face?

Daca nu stii raspunsul la intrebarea secreta ar fi bine sa-l stii. Daca il stii, ar fi bine sa-l schimbi. Spre exemplu  n-are nici un sens sa iti pui o intrebare secreta  de genul unde ai petrecut luna de miere cu raspunsul la mare, mai degraba ar fi bine raspunsul la aceasta intrebare sa fie windows XP. Dar bineinteles ca numai tu stii raspunsul la aceasta intrebare iar in cazul in care se intampla asa ceva …

cum se fura o parola pe yahoo messenger

… sincer nu prea ai ce sa faci, decat sa incerci sa iti recuperezi contul.

Teoretic reusesti daca ai email alternativ, daca stii raspunsul la intrebarile de securitate, daca stii sa iti protejezi contul si sa nu te loggezi pe siteurile de phishing!! (siteurile de phising sunt acele care arata ca Yahoo dar nu au un link  cu yahoo.com in bara de adresa)

Poti foarte bine sa nu le raspunzi acestor intrebari, dar mai ales sa nu dai click pe siteuri de genul asta, primite anonim de la prieteni care nu ti-ar trimite asa ceva.

Partea buna in toata povestea asta e ca tipul ala care a luat niste parole de messenger pe modelul de mai sus, a spart niste id-uri de politai si procurori, iar astia se streseaza acum sa dea de urma baiatului.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply