Cum trebuie sa fie un primar adevarat

Cum trebuie sa fie un primar adevarat

Poate ca nu va dati seama si va lasati dusi de vorbe, promisiuni si pliante colorate. Dar e o singura realitate. Un primar trebuie sa fie un bun administrator.  Nu politican, nu vorbaret, administrator. Si daca vreti o analogie simpla, primarul trebuie sa fie fix la fel ca administratorul blocului. Si ne uitam asa, cum alegi un administrator de bloc? Se face sedinta cu toti locatarii, se strang pe palier, se cearta, se discuta, se vocifereaza, se face o scurta campanie electorala si se alege cel mai bun om care este gospodar, care stie sa administreze niste bani si stie sa se implice sa stranga suma de intretinere in fiecare luna de la toti locatarii.

Si blocurile care au administratori buni se vad de la o posta. Sunt curate, sunt ingrijite, au lumina pe scara la fiecare etaj, functioneaza interfonul usii si nu au peretii mazgaliti. Iar daca administratorul e bun, astea se pot face si cu acelasi fond de rulment pe care il plateste fiecare in fiecare luna.

Exact asa si la primarie. Trebuie un baiat care sa stie ce sa faca si sa vina cu solutii viabile. Deaga vine un administrator si zice hai sa refacem terasa blocului si sa punem neoane noi pe scara daca firele vechi de curent nu sustin si vor arde neoanele la fel de repede precum becurile sau daca izolatia blocului se va duce dupa prima zapada ca a ales o solutie de la cineva, care il stia pe cineva, care era prieten cu baiatul ala care bea la birt si a mai facut el izolatii.

Pleaca de jos si vezi imaginea de ansamblu. E fix aceeasi. Adica acum discutam despre podul Basarab si ca de ce a fost facut el hobanat, in timp ce podul Grant nu este hobanat, asta in timp ce Sos. Titulescu sau Banu Manta unde se varsa pasajul Basarab, sunt strazi cu o banda pe sens. Astea sunt discutii inutile, dar pe care deshteptii de alegatori le inghit.

IMAG2118

Exemplu: ne chinuim sa discutam discutia(!) cum sa facem un pasaj la Piata Presei de vreo cativa ani de zile si toata lumea promite. Dar nici unul nu are ideea sa resistematizeze cumva intersectia aia, taiind pomii de pe mijlocul lui Kiseleff pentru a putea face banda speciala pentru cei care se duc catre Petrom City si noua zona de turnuri de langa Casa Presei si banda speciala pentru cei care urca pe DN1. Hai ca astea se fac in 2 zile daca muncesti putin. Dar nu, ca e lene mare.
Ah, nu e lene. E politica, ca e mai simplu sa discuti principii decat sa faci ceva.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply