Cutremur pe piata antivirusilor

O data cu achizitia McAfee  Intel da o lovitura uriasa pietei de hacking si virusi. Ati spune ca nu neaparat, dar la Intel alte sunt sursele de finantare si modul de dezvoltare al solutiilor. Tocmai de asta si plata pentru compania de antivirusi s-a facut cu sacul de bani (cash adica).

Ma astept ca in viitor sa avem antivirusul de la McAfee inclus direct in hardware-ul produs de Intel, iar verificarea de virusi sa se faca direct din placa de baza sau din procesorul calculatorului, asta fara a mai depinde de sistemul de operare instalat. Totodata impreuna cu miscarea asta ma astept ca preturile produselor intel ce ar putea avea integrate antivirusul sa nu creasca, ci din contra, iar asta sa ii atace puternic pe competitorii Kaspersky, Symantec, si Trend Micro.

Totodata Intel achiztioneaza si Texas Instruments, o firma tare draga mie, care printre altele produce si minunatele placi firewire, cele care produc cele mai multe ecrane albastre in windowsuri si nu prea sunt compatibile cu linuxurile.  Aici ma astept sa se elimine si ultimele probleme pe care un calculator intel le-ar fi putut avea cu perifericele. Intel produce orice pentru un calculator, de la procesor, placa de baza, la placi video si placi de retea.

Ok, Intel mai are putin si va produce calculatorul perfect. Dupa asta va mai avea la fel de putin si va fi monopol pe piata de calculatoare, daca isi va pune in cap sa elimine concurenta. Si ce va urma? Suntem in stagiile incipiente ale matrix-ului?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: