Daca Politia nu o face, macar netul sa opreasca frauda de la Fabrica de Discounturi

Daca Politia nu o face, macar netul sa opreasca frauda de la Fabrica de Discounturi

Citeam pe un blog, astazi, ca  POLITIA ROMANA nu va lua nici o actiune impotriva inselaciunii de la  Fabrica de Discounturi pentru ca “au reclama la televizor, deci sunt seriosi”.  La Subiectiv am vazut asta, pe langa faptul ca reclamele de la televizor au fost negociate direct, nu printr-o agentie de media, asa cum se intampla in mod curent cu reclama de la televizor.

Asa incat, in seara asta, cei de la Fabrica de Discounturi, vin cu lamuriri suplimentare si se victimizeaza pentru ca, vezi doamne, operatorul banilor a suspendat activitatea. Ma rog, asta vine ca urmare si a articolului lui Adrian Boioglu, care si-a cumparat de acolo un televizor, iar plata acestuia a fost refuzata de catre Libra Bank.

Adresa

Si baiatul de la Fabrica de Discounturi se plange acolo ca cei de la Libra Bank au actionat cu celeritate, astfel incat sa blocheze activitatea firmei. […]

Povestea asta are o parte buna si una proasta. […] Partea proasta e ca, in acest moment Politia Romana nu prea poate face nimic. NU EXISTA cadrul legal pentru inselaciune in acest moment. […] Uite, nashparlii de la Libra Bank au fost complici cu astia de la Fabrica de Discounturi si au furat banii oamenilor neservindu-le nici un produs dupa 3-4 saptamani de la comandarea lor. Iar oamenii au ramas cu banii luati si cu produsele neprimite. Deci Libra Bank este de vina, ca banca le-a luat banii.

[…]

Individul de la Fabrica de Discounturi se plange ca Libra Bank i-a notificat pe mail. Pai cum ai vrea sa ii notifice, personal? Exista el in persoana?

 

Problema Fabrica de Discounturi, rezolvata doar de catre internet

Dupa experienta Groupon si Zumzi, unde zeci de oferte au fost false si neexistente de fapt, internetul a reactionat promt si a anuntat ca Fabrica de Discounturi este o teapa si o frauda. Eu nu am fost atat de vehement. Este o teapa, dar este o teapa de tip Caritas, doar primii aveau sansa sa primeasca cateva produse, pana la un punct. Dupa acel punct, pentru a se pastra credibilitatea firmei, se furau banii, iar produsele livrate erau doar cateva. Firma de la Fabrica de Discounturi avea timp sa fuga din tara cu banii intr-un mod lejer.

Partea buna e ca zeci de articole scrise de catre bloggeri in aceasta perioada au dus la blocarea acestei fraude. Sub nici o forma, propietarul firmei Fabrica de Discounturi nu va fi in stare sa ne dovedeasca ca aceasta nu este o frauda. Simpla reclama la televizor, cum ii spuneau lui Boio, nu il exclud din lista teparilor.  Sub nici o forma.

De altfel, presa romaneasca e de cacat. Astia nu au dreptul la opinie si nici nu sunt in stare sa isi asume ceva sau sa fie in dezacord cu ceva. Aparuse zilele astea in Adevarul un articol care se intreba daca Fabrica de Discounturi este o teapa. Ghici ce. Articolul a fost retras de pe versiunea online a siteului adevarul.ro. Acolo sunt angajati doar viermi? Doar intreb? Eu de nenumarate ori am refuzat la publicare advertoriale despre chestii care nu sunt reale si nu pot fi palpabile. Dar despre asta am mai vorbit.

Teapa Fabrica de Discounturi nu poate fi probata

Partea nasoala in toata povestea asta este ca teapa Fabrica de Discounturi nu poate fi probata de catre Politie. Ok, vinzi un Samsung Galaxy S5 cu 900 de lei. Daca imi dati bani sa cumpar un Samsung Galaxy S5, pot si eu sa il vand cu 900 de lei. Ah, stai ca am doua, vand unul cu 900 de lei, primul comentator care imi trimite banii il primeste. Problema e ca pana nu imi trimite banii, eu nu am cum sa fiu incriminat ca am primit 900 de lei ca sa vand un Samsung Galaxy S5. Iar politia nu prea poate sa-mi faca mie nimic. Nu exista o victima acum. Nu exista un prejudiciu. Oamenii legii nu au ce recupera. Legislatia in acest caz este inexistenta.

De asta nu se baga nici presa.  Pentru ca presa nu e in stare sa isi asume vreo opinie. Dar despre asta revenim, cc: Tolontan.

[…]

Pacat de Politia Romana care nu poate face nimic in acest caz. Pentru ca in Politie, desi sunt ofiteri cool care vor sa isi faca meseria ca in filme, cei mai multi prefera un loc cald in birouri insalubre, decat sa se chiune aiurea sa caute nimic, acolo unde legea nu-i acopera. Si daca vor deschide o ancheta la firma din spatele Fabrica de Discounturi, ce vor descoperi? Ca nu au avut nici o activitate si ca nu au cumparat nimic? Ca asteptau sa le dea fraierii banii? Ce dragut.

 

Dar voi cumparati fara sa va informati, de pe internet, pentru ca de aia e internet, sa il credeti fara sa intrebati.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d